• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formül kopyalamada sorun

Excel Vers. ve Dili
ofis 2010
iyi günler, çalışma sayfasında bir türlü formülü silinmeden tutmayı yapamadım. H2 hücresindeki formülün silinmeden sabit kalmasını sağlamaya çalışıyorum. Makrolar çalıştıktan sonra. Yeni işlem yapacağımda Formül siliniyor.

Ekli dosyalar

• SGK_PRİM.xlsm
    SGK_PRİM.xlsm
    107.7 KB · Görüntüleme: 5
  • Formül.jpg
    Formül.jpg
    204 KB · Görüntüleme: 1
sl.Range("A3:H" & Son).ClearContents satırını sl.Range("A3:H" & Son).ClearContents olarak değiştirin.

kotta sorun var

sl.Range("A3:H" & Son).ClearContents satırını sl.Range("A3:H" & Son).ClearContents olarak değiştirin.

ikisi aynı satır olarak, gözden kaçtı zannedersem. birde sizin yazdığınız
Kod:
Sub Dene()
Application.ScreenUpdating = False: Application.Calculation = xlCalculationManual
    Cells.Replace Chr(160), ""
    For Each huc In ActiveSheet.UsedRange
        huc.Value = Trim(huc.Value)
    Next
Application.ScreenUpdating = True: Application.Calculation = xlCalculationAutomatic
End Sub
kod çok işime yarıyor ancak mesala F2: H son gibi satır ve sütün belirleme şansımız olsa formül hatası da olmaya bilir. her veri aktardığımda damgalama yapmam gerekiyor , formülde bozuluyor. Teşekkürler

H ifadesini G olarak değiştirin yazmak istemiştim. sl.Range("A3:G" & Son).ClearContents

sorun çözülmedi

H ifadesini G olarak değiştirin yazmak istemiştim. sl.Range("A3:G" & Son).ClearContents
değiştirdim ama her veri alışında, dosya sigortadan indiği için
Kod:
Sub Dene()
Application.ScreenUpdating = False: Application.Calculation = xlCalculationManual
    For Each huc In ActiveSheet.UsedRange
    Next
Application.ScreenUpdating = True: Application.Calculation = xlCalculationAutomatic
End Sub
makrosunu kullanınca formül hücresi bozuluyor. bu makroyu sadece A3:G son olarak ayarlanabilse formülün hücresi devre dışı kalmış olur.

Kod:
Sub Dene()
 On Error Resume Next
Son = Cells(ActiveSheet.Rows.Count, "G").End(xlUp).Row
    For Each huc In ActiveSheet.Range("A2:G" & Son) 'UsedRange
        huc.Select
    Next
End Sub

Sorunsuz çalışıyor

Kod:
Sub Dene()
 On Error Resume Next
Son = Cells(ActiveSheet.Rows.Count, "G").End(xlUp).Row
    For Each huc In ActiveSheet.Range("A2:G" & Son) 'UsedRange
        huc.Select
    Next
End Sub

Teşekkürler, düzenlediğiniz kodla sorun çözülmüştür. iyi çalışmalar.

Rica ederim. İyi günler.

Geri