• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

formül=kod?

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba,
Herkese iyi akşamlar dilerim, aşağıdaki 2 formülü makroda koda çevirmek istiyorum. kodun sonucunu b stündan bağlı olan sütuna veri girildiğinde tetiklenmesi gerekmekte. bunu makro kaydet ile yapıyorum, butonlu oluyor ve yine formül görünüyor. o yuzden sizlerden yardım taleb ediyorum.

teşekkür ederim. herkese mutlu akşamlar dilerim.

saygılarımla.

=EĞER(B3<>"";ETOPLA(STOK!A:A;B3;STOK!F:F);"")

=EĞER(B3<>"";ETOPLA(GELENLER!A:A;B3;GELENLER!D:D);"")

Merhaba,
Herkese iyi akşamlar dilerim, aşağıdaki 2 formülü makroda koda çevirmek istiyorum. kodun sonucunu b stündan bağlı olan sütuna veri girildiğinde tetiklenmesi gerekmekte. bunu makro kaydet ile yapıyorum, butonlu oluyor ve yine formül görünüyor. o yuzden sizlerden yardım taleb ediyorum.

teşekkür ederim. herkese mutlu akşamlar dilerim.

saygılarımla.

=EĞER(B3<>"";ETOPLA(STOK!A:A;B3;STOK!F:F);"")

=EĞER(B3<>"";ETOPLA(GELENLER!A:A;B3;GELENLER!D:D);"")

Dosya ekleyerek detaylı açıklama yapabilir misiniz_?

Merhaba sayın asi kral, ilgi ve alaknıza gönülden teşekkür ederim örnek bir çalışma ekliyorum, yapabileceğiniz bi konu ise , sizlerden istirham ediyorum. reklamsız olmasına özen gösterin lütfen.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Aşağıdaki kodu deneyin.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    Dim Hücre As Range

If Intersect(Target, Range("B3:B" & Rows.Count)) Is Nothing Then Exit Sub

On Error GoTo Son

Application.EnableEvents = False

If Target.Cells.Count = 1 Then
        If Target <> "" Then
            Cells(Target.Row, "F") = WorksheetFunction.SumIf([STOK!A:A], Target, [STOK!F:F])
            Cells(Target.Row, "G") = WorksheetFunction.SumIf([GELENLER!A:A], Target, [GELENLER!D:D])
        Else
            Cells(Target.Row, "F") = ""
            Cells(Target.Row, "G") = ""
        End If
    Else
        For Each Hücre In Selection
            If Hücre.Column = 2 Then
                If Hücre.Value <> "" Then
                    Cells(Hücre.Row, "F") = WorksheetFunction.SumIf([STOK!A:A], Hücre.Value, [STOK!F:F])
                    Cells(Hücre.Row, "G") = WorksheetFunction.SumIf([GELENLER!A:A], Hücre.Value, [GELENLER!D:D])
                Else
                    Cells(Hücre.Row, "F") = ""
                    Cells(Hücre.Row, "G") = ""
                End If
            End If
        Next
    End If
Son:
    Application.EnableEvents = True
End Sub

Merhaba Korhan bey,
Tam manasayıla istediğim gibi bişey bu, yalnız formül biliyorsunuz dinamik çalışıyor, bu kodlar formül gibi olmayacak sanırsam,Bu sayfaya girişte F sütunu ve G sütunda ki rakamlar zamanla kendini yenileyecektir. bu nedenle sayfaya girişte bu özelliği tetiklememiz mümkünmüdür.
Gerçekten çok teşekkür ederim. Allahım razı olsun sizden, Sitede ki hemen hemen herkesin üzerinde hakkınız büyük, Hakkınızı helal edin Lütfen.
Şartlı Toplama isimle açtığım konuda bu sayfanın bir parçası, O toplamda bo kodların arasına yerleşebilir mi?
İyi günler dilerim.

Son düzenleme:
Merhaba,

Hakkım varsa helal olsun.

Sayfanın aktif olma durumu için kodu aşağıdaki şekilde düzenlemeniz yeterli olacaktır.

Kod:
Private Sub Worksheet_Activate()
    Dim Hücre As Range, Son As Long

On Error GoTo Son

Application.EnableEvents = False

Range("F3:G" & Rows.Count).ClearContents

Son = Cells(Rows.Count, 2).End(3).Row

If Son > 2 Then
        With Range("F3:F" & Son)
            .Formula = "=IF(B3<>"""",SUMIF(STOK!A:A,B3,STOK!F:F),"""")"
            .Value = .Value
        End With

With Range("G3:G" & Son)
            .Formula = "=IF(B3<>"""",SUMIF(GELENLER!A:A,B3,GELENLER!D:D), """")"
            .Value = .Value
        End With
    End If

Son:
    Application.EnableEvents = True
End Sub

Merhabalar, Korhan bey,
Teşekkür ederim hakkınız için,
ilk verdiğiniz kod girilen veriye ait bilgileri veriyor, güncelleme yapmıyor,
ikinci verdiğiniz kod ise girilen veriye ait bilgileri almak için, sayfaya çık gir yapmak gerekiyor,
ilk yazdığınız koda sayfaya girişlerde güncelleme yapmasını ya da ikinci yazdığınız koda, girilen veriyi de güncellemesini uyarlayabilir miyiz. böylelikle bana göre dinamik bir sayfa olmuş olacak :)

İlgi ve alakanıza tekrardan teşekkür eder, Saygılarımı sunarım.

Merhaba,

Vermiş olduğum iki koduda sayfanızın kod bölümüne yazabilirsiniz. Böylelikle istemiş olduğunuz dinamiklik gerçekleşmiş olur.

Merhaba Korhan bey,
ilk kodun ilk başlığı hata veriyor, aynı isimle başlayan başka kod olduğundan mı oluyor bu ne yapmamız lazım?

Merhaba,

Aynı isimle olaylar olursa kodun hata vermesi normaldir. Siz sorularınızı parça parça sorup bizden yanıtlar alıyorsunuz. Sonra bu yanıtları dosyanıza uyarlamak istiyorsunuz. Aynı olaylar için yazılmış kodları uygun bir yapıyla birleştirmeniz gerekiyor. Aksi halde hata almanız gayet normal.

ilk kodu Çalışma sayfasına eklediğim de

Compile error:
Ambiguous name detected: workseet_Change

Bu hatayı alıyorum kodun normal çalışmasi için ne yapmam lazım :( aynı zaman da da öğrenmiş olacağım

Aşağıdaki başlıktan kod bölümünde bir tane kalacak şekilde iki kodu birleştirmeniz gerekiyor.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)

Tüm kodları çorbaya çevirdim :((

Geri