• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formül İle Tüm Harflerin Arasına Tire Koyma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - Türkçe
Merhaba,

A1 hücresinde QWERTYUIOP şeklinde bir yazı olsun.

B1 hücresinde Q-W-E-R-T-Y-U-I-O-P şeklinde sonuç verdirecek nasıl bir formül yazdırılabilir?

NOT: DAMGA formülüyle harfleri sırasıyla işaretletip sonra da bunların yerini bularak YERİNEKOY fonksiyonu ile yapmaya çalıştım fakat sıkıntı şu ki bu DAMGA formülü sırayla nasıl bu işi yapar?

Selam;
=BİRLEŞTİR(PARÇAAL(A1;1;1);"-";PARÇAAL(A1;2;1);"-";PARÇAAL(A1;3;1);"-";PARÇAAL(A1;4;1);"-";PARÇAAL(A1;5;1);"-";PARÇAAL(A1;6;1);"-";PARÇAAL(A1;7;1);"-";PARÇAAL(A1;8;1);"-";PARÇAAL(A1;9;1);"-";PARÇAAL(A1;10;1);"")
Denermisiniz

Merhaba, öncelikle ilginiz için teşekkür ederim, gönderdiğiniz formül çalışıyor fakat benim bu soruyu sorma amacım, bu tarz döngü gibi çalışan işlemlerin formül ile nasıl genelleştirilebileceği hakkında bir fikir sahibi olmaktı.
Bu formül konularında aklım hiç çalışmıyor.

Tekrardan teşekkür ediyorum.

örnek : https://drive.google.com/file/d/0By_vlGkmFxCCOXZDMElsVWx4dXM/edit?usp=sharing
Makro kullanmadan, en fazla 10 karaktere (değiştirilebilir) kadar istediğini yapan örnek. incele takıldığın yerde sorabilirsin. döngü kullanmak yerine farklı bir teknik kullanılıyor.

aşağıdaki kodda makro ile yapılmış hali daha basit ve mantıklı :D
Kod:
sub tirele()
strn="QWERT"
uzunluk=len(strn)
for i=1 to uzunluk
if i<uzunluk then
tmp_str=tmp_str & mid(strn,i,1) & "-"
else
tmp_str=tmp_str & mid(strn,i,1)
end if
next
msgbox tmp_str
end sub

Bu da benden olsun Kullanıcı Tanımlı Fonksiyon: Boş bir modüle kopyalayınız.
=TİRELE(A1) şeklinde kullanabilirsiniz.
Kod:
Function TİRELE(deger)
For i = 1 To Len(deger)
If i = 1 Then sonuc = Mid(deger, i, 1) Else sonuc = sonuc & "-" & Mid(deger, i, 1)
Next
TİRELE = sonuc
End Function

Sn. systran ve Sn. mucit77 cevaplarınız için teşekkür ediyorum.

Geri