• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formul ile siralama

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Ingilizce
Arkadaslar oncelikle excel.web.tr'de bugune kadar sormus oldugum sorulara verdiginiz cevaplari gercek hayatta tablolarima adapte ederek cok guzel calismalar yaptigimi soylemek istiyorum. Yardimci olan arkadaslara cok cok tesekkur ediyorum. Supersiniz !

Baska bir sorum daha olacak. Ekteki ornek tablomda B6 ile B18 hucreleri arasinda bazi sehir isimleri var. Bu sehirlerin sadece bazilarindan olusan yeni bir liste olsuturmak istiyorum. B6 ile B18 arasindaki sehir listesinde bulunan herhangi bir sehrin yanina 1 yazdigimda E6 ile E18 arasindaki Nihai Liste adini verdigim kolonda siralanmasini yapmaya calisiyorum. Bunu formul yardimi ile nasil yapabilirim?
Simdiden yardimci olan arkadaslara cok tesekkur ediyorum.

Saygilarimla

Ekli dosyalar

Arkadaslar oncelikle excel.web.tr'de bugune kadar sormus oldugum sorulara verdiginiz cevaplari gercek hayatta tablolarima adapte ederek cok guzel calismalar yaptigimi soylemek istiyorum. Yardimci olan arkadaslara cok cok tesekkur ediyorum. Supersiniz !

Baska bir sorum daha olacak. Ekteki ornek tablomda B6 ile B18 hucreleri arasinda bazi sehir isimleri var. Bu sehirlerin sadece bazilarindan olusan yeni bir liste olsuturmak istiyorum. B6 ile B18 arasindaki sehir listesinde bulunan herhangi bir sehrin yanina 1 yazdigimda E6 ile E18 arasindaki Nihai Liste adini verdigim kolonda siralanmasini yapmaya calisiyorum. Bunu formul yardimi ile nasil yapabilirim?
Simdiden yardimci olan arkadaslara cok tesekkur ediyorum.

Saygilarimla

merhaba
E6 hücresine
Kod:
türkçe
=EĞER(SATIRSAY($E$6:E6)>EĞERSAY($C$6:$C$18;1);"";İNDİS($B$6:$B$18;KÜÇÜK(EĞER(
$C$6:$C$18=1;SATIR($C$6:$C$18)-SATIR($C$6)+1);SATIRSAY($E$6:E6))))
ingilizce
=IF(ROWS($E$6:E6)>COUNTIF($C$6:$C$18;1);"";INDEX($B$6:$B$18;SMALL(IF(
$C$6:$C$18=1;ROW($C$6:$C$18)-ROW($C$6)+1);ROWS($E$6:E6))))
formüllerini girin ve dizi'ye çevirin.
Dizi Formülü Formül Hücreye Girildikten Sonra Enter Tuşuna Basmadan Ctrl+Shift+Enter Tuş Kombinasyonu İle Aktif Olmaktadır. Formülün Başında Ve Sonunda { } Bu İşaretler Çıkar Elle Eklediğiniz Takdirde Formül Hata Verir.

merhaba
E6 hücresine
Kod:
türkçe
=EĞER(SATIRSAY($E$6:E6)>EĞERSAY($C$6:$C$18;1);"";İNDİS($B$6:$B$18;KÜÇÜK(EĞER(
$C$6:$C$18=1;SATIR($C$6:$C$18)-SATIR($C$6)+1);SATIRSAY($E$6:E6))))
ingilizce
=IF(ROWS($E$6:E6)>COUNTIF($C$6:$C$18;1);"";INDEX($B$6:$B$18;SMALL(IF(
$C$6:$C$18=1;ROW($C$6:$C$18)-ROW($C$6)+1);ROWS($E$6:E6))))
formüllerini girin ve dizi'ye çevirin.

Ihsan Bey,
her zamanki gibi yardimseverliginiz ve ilginiz icin tesekkur ediyorum. Yazdiginiz formulu hucre icine kopyalayip, Ctrl + Shift + Enter yapinca ekteki hatayi veriyor. Sorun nedir acaba?

Ekli dosyalar

• Hata.jpg
    Hata.jpg
    99.8 KB · Görüntüleme: 3
İhsan Bey
Bir şey öğrenmek istiyorum. E6 hücresine
=EĞER(C6=1;B6;"") formülünü yazdığımızda şehirler sıralanıyor. Ama arada boşluklar kalıyor. Bu boşlukları kaldırma imkanı varmıdır. saygı ve selam ile ...

Ihsan Bey, bu arada size ozel bir mesaj atmak istedim ama ozel mesaj kabul etmiyor gorunuyorsunuz. Ozel Excel dersi veriyor musunuz? Sizinle nasil iletisim kurabilirim?

İhsan Bey
Bir şey öğrenmek istiyorum. E6 hücresine
=EĞER(C6=1;B6;"") formülünü yazdığımızda şehirler sıralanıyor. Ama arada boşluklar kalıyor. Bu boşlukları kaldırma imkanı varmıdır. saygı ve selam ile ...

yukarıda benim verdiğim formül var ona bakabildiniz mi_?
siz aşağıya doğru sürüklediğiniz için boş hücrede boş gösterim yapıyor bunu aşmak için yukarıdaki gibi bir formül yazdım

İhsan bey
İlk çözümünüze baktım. Dizi formülleri ile aram (Nedense mantığını kafam almıyor.) iyi olmadığı için alternatif bir yol bulmak adına (Dizi formülsüz) soruyu sordum. Bu arada hangi durumlarda dizi formüllerini kullanabiliriz acaba. Saygı ve selam ile ...

Ihsan Bey,
Excel'e sizin kadar hakim kimden bu konuda ders alabilirim?
Saygilar

Ihsan Bey, bu arada size ozel bir mesaj atmak istedim ama ozel mesaj kabul etmiyor gorunuyorsunuz. Ozel Excel dersi veriyor musunuz? Sizinle nasil iletisim kurabilirim?

ben bir öğrenciyim nasıl eğitim verebilirim ki_?
ama öğrenmek isterseniz bu sitede çok şey öğrenebilirsiniz. benim gibi bir de acizane bir tavsiyede bulunabilirim. formüllerin video'lu olarak nasıl çalıştığı anlatılmıştı onlara bakmanızı tavsiye ederim. tabi bu bölüm ücretli video bölümü
burasıda altın üyelik

İhsan bey
İlk çözümünüze baktım. Dizi formülleri ile aram (Nedense mantığını kafam almıyor.) iyi olmadığı için alternatif bir yol bulmak adına (Dizi formülsüz) soruyu sordum. Bu arada hangi durumlarda dizi formüllerini kullanabiliriz acaba. Saygı ve selam ile ...

merhaba
bu konuyu daha önce Syn : Yurttaş hocam açıklamıştı tıklayın lütfen kendisine çok teşekkür ederim.

Teşekkür ederim İhsan Bey.

Geri