• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formül ile sayfadan sayfaya veri çekme

Herkese selamlar;

Mesela;

Sayfa1'in F2:F500 hücreleri arasında tarih girişleri G2:G500 hücreleri arasında müşteri isimleri olduğunu farzedelim.

Sayfa1'deki F2:F500 hücrelerinde tarihler 01.12.2008 tarih ve ötesi ise yada tarih yazmıyor(boş ise) ise karşısındaki müşteri isimlerinin Sayfa 2!'nin A sutununa aktarmasını istiyorum.

kolay gelsin

Merhaba,

=EĞER(YADA(Sayfa1!F2="";Sayfa1!F2>=39783);Sayfa1!G2;"")

Denermisiniz..

39783 sayısı 01.12.2008 in sayıya çevrilmiş halidir..

.

Sayın espiyonajl;

benim sitediğim tam olarak bu değil sayfa1'deki söylemiş olduğum kriterlere göre ayıklayıp onları sayfa 2'ye aktarmasıdır.

yani sayfa2'de satırlar arası boşluk olmayacak

Sayın espiyonajl;

benim sitediğim tam olarak bu değil sayfa1'deki söylemiş olduğum kriterlere göre ayıklayıp onları sayfa 2'ye aktarmasıdır.

yani sayfa2'de satırlar arası boşluk olmayacak

Sayfa1 H2 hücresine,

Kod:
=EĞER(YADA(F2="";F2>=39783);MAK($H$1:H1)+1;"")
Formülünü yazarak formülü H500 hücresine kadar kopyalayınız. Bu işlemden sonra H sütununu gizleyebilirsiniz..

Daha sonra, Sayfa2 A1 hücresine,

Kod:
=EĞER(SATIR(A1)>MAK(Sayfa1!H:H);"";İNDİS(Sayfa1!G:G;KAÇINCI(SATIR(A1);Sayfa1!H:H;0);1))

Formülünü yazarak alt satırlara kopyalayınız..

.

soruyu soran arkadaşalr dosyalarını ekleyebilirlerse buna benzer çalışmaları olan bizler için daha öğretici olmazmı
tşkk ederim.

Merhaba

Sayfa1 de C1:C500 arasında İstanbul, Ankara, Gaziantep vs yazıyor. Sayfa1 deki C sütununda İstanbul yazan satırları Sayfa2 ye nasıl yazabilirim

Merhaba

Sayfa1 de C1:C500 arasında İstanbul, Ankara, Gaziantep vs yazıyor. Sayfa1 deki C sütununda İstanbul yazan satırları Sayfa2 ye nasıl yazabilirim

Merhaba,

Örnek dosyayı incelermisiniz. İstediğiniz bu mu?

.

Ekli dosyalar

gerçekten güzel bir örnek fakat benim istediğim tam olarak o değil. Şöyle anlatmak istiyorum ekli dosyayı incelediğinizde ne demek istediğimi anlayacaksınız

Metematik Sayfasındaki C sütununda Beylikdüzü Şubesi yazıyorsa Beylikdüzü Şubesi yazan satırları Beylikdüzü sayfasına yazacak.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Teşekkürler Espiyonajl

sorunumun bundan sonraki kısmını Macro yardımı alarak halledeceğim. Sanırım formül kullanarak satır çağırmak mümkün değil. İyi günler

Geri