• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formül ile filtreleme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan feryat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
office2007 türkçe
"dat" isimli bir çalışma sayfasında (a:bh) sütunları arasında müşterilere ait fiş verileri yer alıyor. (a sütunu fiş no), (b sütunu müşteri adı) ....
Başka bir çalışma sayfasında seçmiş olduğum isme bağlı olarak veritabanında müşteri adına yapılmış fiş numaralarının bir listesini çıkarmaya çalışıyorum. Mümkünse makro kullanmadan. Düşeyara ile denedim ama hep ilk kaydı çıkarıyor. Diğerlerini listelemiyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

• Untitled2.jpg
    Untitled2.jpg
    90.9 KB · Görüntüleme: 36
Çok güzel bir çalışma olmuş. Çok teşekkür ederim. Elinize sağlık.

çalışmanızdaki S1 çalışma sayfasında yer alan
=EĞER(SATIR()-SATIR(AD)+1>SATIRSAY(AD)-BOŞLUKSAY(AD);"";DOLAYLI(ADRES(KÜÇÜK((EĞER(AD<>"";EĞER(EĞER($A$1:$A$60=$D$1;EĞERSAY($A$1:$A$60;$D$1));SATIR(AD);SATIR()+SATIRSAY(AD))));SATIR()-SATIR(AD)+1);SÜTUN(AD);)))

formülünü

=EĞER(SATIR()-SATIR(dat!B:B)+1>SATIRSAY(dat!B:B)-BOŞLUKSAY(dat!B:B);"";DOLAYLI(ADRES(KÜÇÜK((EĞER(dat!B:B<>"";EĞER(EĞER(dat!B:B=$B$4;EĞERSAY(dat!B:B;$B$4));SATIR(dat!B:B);SATIR()+SATIRSAY(dat!B:B))));SATIR()-SATIR(dat!B:B)+1);SÜTUN(dat!B:B);)))

biçiminde değiştirmeyi denedim ama hata verdi.

süzme yapacağım isim "b4" hücresinde girili.
İsmi arayacağım veri tabanı ise farklı bir çalışma sayfasında (dat!) b sütununda yer alıyor.
Formül dönüşümü nasıl olmalı?

Sayın Yurttaş Hocam öncelikle çalışmanız ve paylaşımınız için teşekkürler. Excele yeni başlayanlar forumunda "Başka sayfalardan veri getirme" başlığı altında bir konu açtım. Formülle ya da makro ile süzme yapmak istiyorum ama beceremedim. Yardımcı olabilir misiniz?

Yardım rica edebilir miyim?

Geri