• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

formül içine KÜÇÜK BÜYÜK FORMÜLÜ ARAYARLAMA

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kzing
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Arkadaşlar ekteki dosyadaki formülde yardımcı olabilirmisiniz.

Yapmak istediğim. g2 hücresindeki formülü bozmadan oradaki rakam h2 hücresinden büyük ise h2 hücresindeki miktarı yazsın.h2 hücresinden küçük ise g2 hücresi aynı kalsın.

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

Ekli dosyalar

Merhaba;

Ekteki örneği inceleyin.

Ekli dosyalar

merhaba;

ekteki örneği inceleyin.

ben h2 be g2 de formülleri bozmadan g2 adamın senet borcunu h2 kalan borca göre düzenlemek istiyorum ama oradaki formülü bozmadan g2 hücresine g2 hücresi h2 hücresinden büyük ise h2 de rakam yazsın.şayet g2 hücresi h2 hücresinden küçük ise g2 hücresi aynı kalsın.bunu g2 deki formülün içine dahil etmek istiyorum.h2 hücresindeki formülde bir değişiklik yapmak istemiyorum.

Bu şekilde yardımcı olabilirmisiniz acaba.

Son düzenleme:
Çok karıştı örnek dosyanızın üzerinde açıklamalı olarak anlatırmısınız.

çok karıştı örnek dosyanızın üzerinde açıklamalı olarak anlatırmısınız.

hocam uğraştığım için önce teşekkür ederim tavsiyen üzerine dosyayı biraz daha açıklamalı olarak ekledim..

Benim istediğim kullandığım sayfadaki işlev ama size örnek olarak cari ve özet sayfaları yapıp bunları birbirine bağladım eğer burada formülü ayarlayabilirseniz ben sizin yaptığınıza bakarak formülü düzenleyebilirim.

Ekli dosyalar

İlk sayfa için aşağıdaki formülü kullanın.

=EĞER(E2>H2;H2;EĞER(EHATALIYSA(E2-(DÜŞEYARA(A2:A1067;'D:\SEYPA EDREMİT\2013\CARİ\[Müşteri Cari Takip.xls]Sayfa1'!$A$2:$M$935;10;YANLIŞ)));" ";(E2-(DÜŞEYARA(A2:A1067;'D:\SEYPA EDREMİT\2013\CARİ\[Müşteri Cari Takip.xls]Sayfa1'!$A$2:$M$935;10;YANLIŞ)))))

Özet sayfanız için ise sanırım benim algımda bir sorun var

ilk sayfa için aşağıdaki formülü kullanın.

=eğer(e2>h2;h2;eğer(ehatalıysa(e2-(düşeyara(a2:a1067;'d:\seypa edremit\2013\cari\[müşteri cari takip.xls]sayfa1'!$a$2:$m$935;10;yanlış)));" ";(e2-(düşeyara(a2:a1067;'d:\seypa edremit\2013\cari\[müşteri cari takip.xls]sayfa1'!$a$2:$m$935;10;yanlış)))))

özet sayfanız için ise sanırım benim algımda bir sorun var

sanırsam ben anlatamadım.ama sağolun verdiğiniz formül ile işim görüldü

tekrardan teşekkürlerimi sunarım

Ekteki dosyada yardımlarınızı beklemekteyim. Gerekli açıklamalar dosya içinde yazmaktadır.

Ekli dosyalar

Geri