Merhabalar
Elimde aşağıdaki gibi bir formül düzeneği var
A sütununda bulunan bir IP değerindeki en sondaki sayısal değerin arttırıp azaltmak için kullanıyorum
Son değeri 1 azaltmak için kullandığım formül.
=LEFT(A1;SEARCH(".";A1;9)-1)&"."&MID(A1;SEARCH(".";A1;9)+1;3)-1
şimdi ben bu formülde sondaki -1 düzeltip ne kadar artıracaksam +x ne kadar azaltacaksam -y gibi değer verip B sütununda IP değeri olan hücreler kadar uygulatıyorum ve sonuçlarını alıyorum
Benim sorum şu yönde.
Bir makro kodum olsa bu kodu şu şekilde işletsem gerek userform da gerekse D1 Hcresine girdiğim veri kadar artırma azaltma yapsın
ve A sütunundaki IP değerleri kaç satırsa B sütunundaki satırlara yazılan değere göre sonuçları gelsin
Yani atıyorum D1 hücresi artıran değer olsun E1 hücresi azaltan
ben D1 hücresine 3 yazarsam
formül şu halde işleyecek
=LEFT(A1;SEARCH(".";A1;9)-1)&"."&MID(A1;SEARCH(".";A1;9)+1;3)+3
E1 hücresine 5 yazdım diyelim bu seferde formül şu olacak ve A sütunundaki veriler B sütuna yansoyacak
=LEFT(A1;SEARCH(".";A1;9)-1)&"."&MID(A1;SEARCH(".";A1;9)+1;3)-5
Hatta bu durum userformda şöyle çeşitlenebilir.
IP değerinin (10.20.30.40) son hanesi değiştirmek dışında diğer haneleride değişebilir hale getirebilirmiyiz.
Yani diyelimki baştaki 10 değerini değişecekse 1 nolu hane seçilip kaç artıcak veya azalacak bu değer girilecek butona basılınca 10 hanesi değişecek yazılan değer kadar
Yada 2 ve 4 nolu haneler seçili hale getiricem değeri yazıcam örneğin 5 artsın
10.25.30.45 olacak
Bunun gibi kompleks bir makroda yapılabilirse sevinirim.
Ama uzun bir iş olacaksa sadece son hane yani 40 ı değiştiren sistemde yapılabilir.
Çok Teşekkürler
Elimde aşağıdaki gibi bir formül düzeneği var
A sütununda bulunan bir IP değerindeki en sondaki sayısal değerin arttırıp azaltmak için kullanıyorum
Son değeri 1 azaltmak için kullandığım formül.
=LEFT(A1;SEARCH(".";A1;9)-1)&"."&MID(A1;SEARCH(".";A1;9)+1;3)-1
şimdi ben bu formülde sondaki -1 düzeltip ne kadar artıracaksam +x ne kadar azaltacaksam -y gibi değer verip B sütununda IP değeri olan hücreler kadar uygulatıyorum ve sonuçlarını alıyorum
Benim sorum şu yönde.
Bir makro kodum olsa bu kodu şu şekilde işletsem gerek userform da gerekse D1 Hcresine girdiğim veri kadar artırma azaltma yapsın
ve A sütunundaki IP değerleri kaç satırsa B sütunundaki satırlara yazılan değere göre sonuçları gelsin
Yani atıyorum D1 hücresi artıran değer olsun E1 hücresi azaltan
ben D1 hücresine 3 yazarsam
formül şu halde işleyecek
=LEFT(A1;SEARCH(".";A1;9)-1)&"."&MID(A1;SEARCH(".";A1;9)+1;3)+3
E1 hücresine 5 yazdım diyelim bu seferde formül şu olacak ve A sütunundaki veriler B sütuna yansoyacak
=LEFT(A1;SEARCH(".";A1;9)-1)&"."&MID(A1;SEARCH(".";A1;9)+1;3)-5
Hatta bu durum userformda şöyle çeşitlenebilir.
IP değerinin (10.20.30.40) son hanesi değiştirmek dışında diğer haneleride değişebilir hale getirebilirmiyiz.
Yani diyelimki baştaki 10 değerini değişecekse 1 nolu hane seçilip kaç artıcak veya azalacak bu değer girilecek butona basılınca 10 hanesi değişecek yazılan değer kadar
Yada 2 ve 4 nolu haneler seçili hale getiricem değeri yazıcam örneğin 5 artsın
10.25.30.45 olacak
Bunun gibi kompleks bir makroda yapılabilirse sevinirim.
Ama uzun bir iş olacaksa sadece son hane yani 40 ı değiştiren sistemde yapılabilir.
Çok Teşekkürler