• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

formul içeren hücrenin değeri değişkene atma(yardım)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Sdndr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
slm arkadaşlar
malzemelıstesı sayfamdaki AJ sutunu formul içermektedir ve dolu hücre saymaktadır. bu hücrelerin değerini değişkene atma konusunda sıkıntı çekiyorum. yardım edebilirseniz sevinirim. denediğim kod söyle (k for döngusune aittir)
Kod:
c = Sheets("MALZEMELISTESI").Range("AJ" & k).Value
Kod:

döngüye girmeyin.
a1:a100 aralığındaki dolu hücreleri sayar.:cool:
Kod:
c = WorksheetFunction.CountA(Range("A1:A100"))

aslında aradığım öyle bir şey değil. şimdi aradığım bir ürün var ve userform kullanarak istenen urun değerini alıyorum malzemelistesi sayfasında arıyorum ve k. satırda aradıgım değeri buluyorum. benim ihtiyacım olan şey k. satırdaki ürünün sırasındaki t den ah a kadar 15 hücrelik alandaki dolu hücre sayısı lazım bana. bu dolu hücre sayısınıda c değerine atmam lazım. benim yukardaki kodla denediğim şey suydu aj hücresine bağ_değ_dolu_say fonksiyonu ile t-ah arasını saydırdım k. satırdaki aj nın değerini değişkene atmaya çalıştım ama olmadı. kısacası k. satırdaki t-ah arasındaki dolu hücreyi nasıl saydırabilirm makroda yardım edebilirseniz sevinirim.

A sütununda B1 hücresindeki değeri buluyor ve bulduğu k satırında T:AH arasındaki dolu hücreleri sayıyor.:cool:
Kod:
Dim k As Range, c As Long
Set k = Range("A:A").Find(Range("B1").Value, , xlValues, xlWhole)
If Not k Is Nothing Then
    c = WorksheetFunction.CountA(Range("T" & k.Row & ":AH" & k.Row))
End If

malesef yine hata veriyor c satırına gelince belgeyi yollasam yardımcı olabilirmisiniz?

tmamdır sorunu şimdi hallettim yardımınız için çok teşekkürler.

Geri