• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Soru formül hatası

Excel Vers. ve Dili
Office Ev ve İş 2021 - Türkçe
Arkadaşlar ekteki soruma yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Koşullarda hata yoksa bunun yeterli olması gerekir. Deneyiniz.

C++:
=IF(AE210>=78;data!A1;data!A3)

Eğer Türkçe sürüm kullanıyorsanız formülü çevirmelisiniz.

Ekte bir soru var denilemez maalesef. Hangi sayfanın hangi hücresi değerlendirilecek belli değil. Ayrıca o değerlendirilecek hücredeki verinin nasıl bir veri olduğu da belli değil. Verinin yüzde ya da tamsayı olmasına göre uygulama değişir.

Koşullarda hata yoksa bunun yeterli olması gerekir. Deneyiniz.

C++:
=IF(AE210>=78;data!A1;data!A3)

Eğer Türkçe sürüm kullanıyorsanız formülü çevirmelisiniz.

Korhan bey öncelikle teşekkürler.

Burda 78 den büyük ya da eşitse A1 değilse hepsine A3 diyor. Sorumda sarı alanda da belirttiğim gibi aralıklar mevcut onlar önemli.

Ekte bir soru var denilemez maalesef. Hangi sayfanın hangi hücresi değerlendirilecek belli değil. Ayrıca o değerlendirilecek hücredeki verinin nasıl bir veri olduğu da belli değil. Verinin yüzde ya da tamsayı olmasına göre uygulama değişir.

formumda 79% şeklinde macro ile değerler atanıyor hücrelere Yusuf bey

ÇOKEĞER var onunla da denedim denedim yapamadım

Belirttiğim gibi hangi hücrenin karşılaştırılacağı ve o hücrenin durumu önemlidir. Örnek dosyanızda örnek veri paylaşmanızı tavsiye ederim.

Bu arada Korhan Bey'in de belirttiği gibi dosyanızdaki aralıklar 78 ve üstü için A1, diğerleri için A3 şeklinde. Sadece 77 ile 78 arasının ne olacağı belli değil.

Belirttiğim gibi hangi hücrenin karşılaştırılacağı ve o hücrenin durumu önemlidir. Örnek dosyanızda örnek veri paylaşmanızı tavsiye ederim.

dosyam çok karışık ve için şirket özel verileri olduğundan paylaşamadım.

Sarı renkli alandaki koşullarınızı kontrol ediniz. Orada çelişki var gibi görünüyor.

Önerdiğim formülün talebinizi karşılıyor olması gerekir.

Sarı renkli alandaki koşullarınızı kontrol ediniz. Orada çelişki var gibi görünüyor.

Önerdiğim formülün talebinizi karşılıyor olması gerekir.

sarı renkler koşul değil Korhan bey soruyu belli etmek için. Ben Ad yöneticisine bunu formül olarak tanımlıyorum ve formüldeki koşullara göre data sayfasındaki gülücük şekillerini getirtiyorum. Bu ekteki gibi.

Ekli dosyalar

Sarı renkli alanda yazdığınız koşulu benmi yanlış görüyorum.

79 DAN BÜYÜK YA DA EŞİTSE A1 , 78 VE 79 ARASI İSE A1 , 77 DEN KÜÇÜK İSE A3

Bold olan yerlere göre >=78 A1 değerini almak için yeterli görünüyor. Bundan bahsediyorum.

Sarı renkli alanda yazdığınız koşulu benmi yanlış görüyorum.

79 DAN BÜYÜK YA DA EŞİTSE A1 , 78 VE 79 ARASI İSE A1 , 77 DEN KÜÇÜK İSE A3
Bold olan yerlere göre >=78 A1 değerini almak için yeterli görünüyor. Bundan bahsediyorum.

koşul deyince sanırım bir anlaşılmazlık oldu ben koşullu biçimlendirme anladım kusura bakmayın.

O zaman son olarak sorunuzu ben size sorayım.

Sorgulanan hücre;

79 dan büyükse ne olacak?
78-79 arası ise ne olacak?
78 den küçükse ne olacak?

O zaman son olarak sorunuzu ben size sorayım.

Sorgulanan hücre;

79 dan büyükse ne olacak?
78-79 arası ise ne olacak?
78 den küçükse ne olacak?

79 dan büyük ya da eşitse data!A1 hocam
78-79 arası ise data!A1
78 den küçükse data!A3

eğer çakışıyor dersek 78-79'u 78-78,99 yaparız mesela

İkinci koşulunuzda yine A1 değerini almasını istiyorsunuz. Bu durumda ikinci koşula gerek yok gibi görünüyor. Aslında anlaşamadığımız nokta burası.

Hala 78 ile 79 arasında bir fark olmadığını anlamadınız mı yoksa biz mi yanlış okuyoruz?

Geri