• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formül hatası

Excel Vers. ve Dili
office 365
http://www.excel.web.tr/f47/borc-alacak-hesaby-t152715.html
ADRESİNDE AÇTIĞIM KONUDA CEVAP ALMIŞTIM. BUNA GÖRE EKTE GÖNDERDİĞİM DOSYADA İHTİYACIM OLAN 2 TÜR FORMÜLÜ KENDİME UYARLADIM: BUNA GÖRE F SÜTUNUNDAKİ FORMÜLDE, KALAN ALACAK EĞER "0" DAN KÜÇÜK İSE SONUÇ EN FAZLA "0" OLARAK YAZIYOR. G SÜTUNUNDAKİ FORMÜLDE İSE SONUÇ "0" DAN KÜÇÜK ÇIKSA BİLE KALAN ALACAK "0" DAN KÜÇÜK YAZABİLİYOR. ANCAK A-B-C SÜTUNLARINDA SIRASI İLE SÜZME İŞLEMİ YAPTIĞIMDA KALAN ALACAK BÖLÜMÜNDEKİ ALTTOPLAMLAR FARKLI SONUÇLAR VERİYOR.

BU HATAYI KALDIRACAK ŞEKİLDE FORMÜLÜ NASIL DÜZENLEYEBİLİRİM.
EK AÇIKLAMA: ÇALIŞTIĞIM İŞ YERİNDE İLGİLİ KİŞİLERİN BİRDEN FAZLA DOSYASI OLABİLİYOR. BU DOSYALARIN NUMARALARI A SÜTUNUNDA BELİRTİLMİŞTİR.
1-HER DOSYADAKİ (A SÜTUNUNDAKİ DOSYA NUMARASINA GÖRE) KALAN ALACAK MİKTARINI F SÜTUNUNA YAZDIRIRKEN KALAN ALACAK EKSİ DEĞER İSE EN FAZLA "0" YAZMASINI;

2-HER DOSYADAKİ (A SÜTUNUNDAKİ DOSYA NUMARASINA GÖRE) KALAN ALACAK MİKTARINI G SÜTUNUNA YAZDIRIRKEN KALAN ALACAK EKSİ DEĞER ÇIKSA BİLE KALAN ALACAĞI EKSİ OLARAK YAZSIN İSTİYORUM.

ANCAK YAZININ BAŞINDA BELİRTTİĞİM HATAYI DÜZELTMEK İSTİYORUM. YANİ A-B-C SÜTUNLARINDA SIRASI İLE SÜZME İŞLEMİ YAPTIĞIMDA KALAN ALACAK BÖLÜMÜNDEKİ ALTTOPLAMLARIN FARKLI SONUÇ VERMEMESİNİ İSTİYORUM.

UMARIM ANLATABİLMİŞİMDİR. BU KONUDA SİZ ÜSTATLARIN YARDIMINA İHTİYACIM VAR

Ekli dosyalar

Merhaba,

İlk olarak forum kurallarını okumanızda fayda görüyorum.

Mesaj içeriğini BÜYÜK HARFLE YAZMAK bağırmak anlamına gelmektedir.

güncel soru

arkadaşlar konu hala günceldir. yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı. sorumu aşağıya tekrar yazıyorum:
http://www.excel.web.tr/f47/borc-ala...y-t152715.html
adresinde açtığım konuda cevap almıştım. buna göre ekte gönderdiğim dosyada ihtiyacım olan 2 tür formülü kendime uyarladım: buna göre f sütunundaki formülde, kalan alacak eğer "0" dan küçük ise sonuç en fazla "0" olarak yazıyor. g sütunundaki formülde ise sonuç "0" dan küçük çıksa bile kalan alacak "0" dan küçük yazabiliyor. ancak a-b-c sütunlarında sırası ile süzme işlemi yaptığımda kalan alacak bölümündeki alttoplamlar farklı sonuçlar veriyor.

bu hatayı kaldıracak şekilde formülü nasıl düzenleyebilirim.
ek açıklama: çalıştığım iş yerinde ilgili kişilerin birden fazla dosyası olabiliyor. bu dosyaların numaraları a sütununda belirtilmiştir.
1-her dosyadaki (a sütunundaki dosya numarasına göre) kalan alacak miktarını f sütununa yazdırırken kalan alacak eksi değer ise en fazla "0" yazmasını;

2-her dosyadaki (a sütunundaki dosya numarasına göre) kalan alacak miktarını g sütununa yazdırırken kalan alacak eksi değer çıksa bile kalan alacağı eksi olarak yazsın istiyorum.

ancak yazının başında belirttiğim hatayı düzeltmek istiyorum. yani a-b-c sütunlarında sırası ile süzme işlemi yaptığımda kalan alacak bölümündeki alttoplamların farklı sonuç vermemesini istiyorum.

umarım anlatabilmişimdir. bu konuda siz üstatların yardımına ihtiyacım var
eklenmiş dosyalar

Geri