• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formül hatası

Excel Vers. ve Dili
office 2003 ingilizce
Merhaba,
Bu konuyu forum kurallarına uygun olmayan konu başlığında açmışım. Bunun için özür diliyorum. Umarım bu başlık uygundur.

Ekteki dokümanımda D ve E kolonlarında formüllerim var. Problemim şu:
Döviz tipi farklı, adları aynı olduğu için ayırım yapamıyor. Dolayısıyla kırmızı ile işaretlediğim yerde ayırım yapamadığı için ya aynı kodu getiriyor N/A hatası alıyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Merhaba
E2 hücresine yazın ve deneyin.
Kod:
=İNDİS(DOKUNMA!$F$3:$F$127;TOPLA.ÇARPIM(KAÇINCI($D2&"asi"&$G2;DOKUNMA!$A$3:$A$127&"asi"&DOKUNMA!$C$3:$C$127;0));1)
Not : Döngüsel hata verecek. D2 hücresindeki E2 başvurusunu iptal edin.

Formülü E2 ye yazıp aşağı çektim. Kırmızı ile işaretlediğim yerler düzelmiş görünüyor ama diğerlerinde aynı problem devam ediyor. Rica etsem işlemleri gönderiğim ekte yaparmı sınız? Ben birşeyleri yanlış yapıyorum ama anlamadım.

Ekli dosyalar

Merhaba
D2 hücresine
Kod:
='KAYIdan Kopyalanacak'!D2
Bu formülü yazın ve aşağıya doğru çekin.
Diğer sorunuza gelince hücreler birbirne eşit olmadığı için veri bulmuyor bir boşluk bile hücrenin bulmamasına sebep olur.

Hocam yapmak istediğim şu:
KAYI dan kopyalanacak sayfam baz alınarak burada D kolonundaki hücreler boş ise E kolonunda yer alan Hesap No kullanılarak Açıklar sayfasına Banka adının gelmesi; D kolonu dolu ise Açıklar sayfasına Hesap NO sunun getirilmesi. DOKUNMA sayfası Banka adı ve Hesap no bulabilmem için referans aldığım sayfa. Biraz karışık anlatmış olabilirim. Umarım yardımcı olursunuz.

Banka adları aynı olduğu için sadece döviz türü farklı olanlarda doğru banka kodunun getirebilmeye çalışıyorum. Ekte E kolonundaki kırmızı hücreler yerine doğru değerlerin gelmesi gerekiyor.

Ekli dosyalar

Geri