• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formül hata veriyor

Excel Vers. ve Dili
MİCROSOFT EXCELL OFFİCE 2007
=eğer(a8=$x$3;(p8*$y$3)+(q8*$z$3);eğer(a8=$x$4;(p8*$y$4)+(q8*$z$4);eğer(a8=$x$5;(p8*$y$5)+(q8*$z$5);eğer(a8=$x$6;(p8*$y$6)+(q8*$z$6);eğer(a8=$x$7;(p8*$y$7)+(q8*$z$7)

formülü hata veriyor nereye parantez kullanmam gerekiyor çözemedim

Eğer A8'deki değer X3:X7 aralığındaki değerlerden hiç birine eşit değilse ne yapılacağı seçeneğini yazmamışsınız.
Formülü aşağıdaki gibi değiştirin (isteğinize bağlı olarak, sondaki "" yerine 0 da yazabilirsiniz)
Kod:
=EĞER(A8=$X$3;(P8*$Y$3)+(Q8*$Z$3);EĞER(A8=$X$4;(P8*$Y$4)+(Q8*$Z$4);EĞER(A8=$X$5;(P8*$Y$5)+(Q8*$Z$5); EĞER(A8=$X$6;(P8*$Y$6)+(Q8*$Z$6);EĞER(A8=$X$7;(P8* $Y$7)+(Q8*$Z$7);[B][COLOR="Red"]""[/COLOR][/B])))))

örnek dosya http://dosya.web.tr/KLgazN

Toplam Gündüz yada toplam gece hücreleri boş olduğunda ya da her ikisi boş olduğunda hata veriyor brüt tutar kısmı hata veriyor. bu hatayı nasıl giderebilirim.

Son düzenleme:
Yardım lütfen ekteki dosyamı nasıl düzeltebilirim. Ehatalıysadan da yapamadım.

üstad düzelmemiş. Toplam Gündüz ya da Toplam gece hücrelerinden birisi boş olduğunda da hata veriyor hala.

zorbey dosyayı açamıyorum altın üye olmadığım için

Düzelmemiş maalesef.
Toplam gündüz ve toplam gece hücreleri diğer hücreleri topluyor yani formül var. 3.satıra isim yazdığımda yine hata veriyor. Gece ve gündüzlerin ikisinde de değer olduğu zaman ancak düzeliyor ama bir tanesi boş olabilir bu hücrelerin

Merhaba,

Bunu deneyin.
Kod:
=EĞER(A8="";0;($Y$1*P8*DÜŞEYARA(A8;$X$3:$Z$7;2;0))+($Y$1*Q8*DÜŞEYARA(A8;$X$3:$Z$7;3;0)))

Hala değer diye hata veriyor üstad biri boş olduğunda

Formülünüzü biraz değiştirdim.
R8 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp aşağı çekerek çoğaltınız.
Kod:
=EĞER(C8="";"";EĞER(A8="";"Unvan Girilmedi";EĞERHATA(P8*DÜŞEYARA(A8;X:Z;2;0)*$Y$1;0)+EĞERHATA(Q8*DÜŞEYARA(A8;X:Z;3;0)*$Y$1;0)))

üstad bu seferde boş olan diğer değerler değer hatası veriyor. Bunlar boş çıkamaz mı.

Hangi formül hata veriyor. Yazdığım formülü kontrol ettim, hata yok!

Çok Teşekkürler bu sefer olmuş:) emeği geçen herkese teşekkür ederim. sağolun

Geri