• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formül hakkında yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gicimi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gicimi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Eng. 64 Bit
Merhaba Arkadaşlar.

Sayfa1 A sutunda bulunan verilerin Sayfa2 A sutuni ile aynı ise "B-C-D.. Sayfa1 deki bilgileri Sayfa2 ye yazsın

Teşekkürler
İyi Çalışmalar.

Ekli dosyalar

Daha önce açtığınız konu başlığı:
formül hk.
Benim cevabım:
Kod:
=EĞERHATA(DÜŞEYARA($A2;Sayfa1!$A[B][COLOR="Red"]$[/COLOR][/B]2:$Q$[SIZE="5"][B][COLOR="Blue"]4[/COLOR][/B][/SIZE];SÜTUN();YANLIŞ);"")

& İŞARETİNİ $ olarak değiştirin.
Satır numarasını değiştirmeniz yeterli, formül aynı, soru aynı, dolayısıyla cevap aynı.

Daha önce açtığınız konu başlığı:
formül hk.
Benim cevabım:

Satır numarasını değiştirmeniz yeterli, formül aynı, soru aynı, dolayısıyla cevap aynı.

Ömer bey formülü açıklama şansınız var mı &,$, sürekli rahatsız ediyorum ve bu formülü çok kullanıyorum ama anlamını bilmedim için sürekli konu açıyorum.

Formülün aslı burası;
=DÜŞEYARA($A2;Sayfa1!$A$2:$Q$4;SÜTUN();YANLIŞ)

$A2 Aranan değer (Baştaki $ işareti formülü sağa doğru kopyaladığınızda A2'nin B2, C2 gibi değişmemesi için yani sütun adının değişmemesi, aşağı doğru kopyalarken satır numarasının değişmesi -bunu sağlayan da 2 sayısının önünde $ işaretinin olMAMAsı- için.

Sayfa1!$A$2:$Q$4 Aramanın yapılacağı alan.
Burada dikkat edeceğiniz şey bu alan adı verilirken ilk sütunun sizin aradığınız verinin bulunduğu sütun olması.

SÜTUN() A sütunundaki değer bulunduğunda sağa doğru kaçıncı sütundaki verinin getirileceğini belirtir.
Bu kısmın değer karşılığı formül C sütununda ise 3, D sütununda iken 4, E sütununda iken 5 .... anlamına geliyor.

YANLIŞ A sütununda aradığımız eşleştirmenin TAM eşleşme olmasını sağlar, DOĞRU yazsa idik YAKLAŞIK eşleşme anlamına gelirdi.

Formülün bulunduğu hücrede iken formül çubuğunun solundaki f(x) düğmesine tıklarsanız yukarıda yazdıklarımın tümü EXCEL'in formül yardımında görünecektir.

En baştaki EĞERHATA ve sondaki "" ise yukarıdaki formül hatalı sonuç verirse yani arama sonucu veri bulunmazsa sonucun BOŞ gelmesi için.

İyi günler.

Teşekkür Ederim.

bunları dolaylı ve kaçıncı işlevlerini kullanarak yapabilirmiyiz?

Bu formülün sonuçları elbette başka fonksiyonlar mullanılarak da yapılabilir.
Örneğin ALAN kısmını metin olarak elde edersiniz ve onun yerine DOLAYLI(metin) şeklinde de mümkündür. DÜŞEYARA yerine İNDİS (DÜŞEYARA fonksiyonuna göre daha esnek bir kullanımı var) fonksiyonu da kullahılabilir. Vs, vs.

merhaba excele yeni başladım.bir formülü hücreye yazdım ama alttaki tüm veriler için aynı formülü uygulamak istiyorum.hucrenın sagından tutup sürükleyerek bunu yapabilirim diye biliyordum ama eksik oluyor yanlış ya da eksik yaptığım bir şey mi var?

merhaba excele yeni başladım.bir formülü hücreye yazdım ama alttaki tüm veriler için aynı formülü uygulamak istiyorum.hucrenın sagından tutup sürükleyerek bunu yapabilirim diye biliyordum ama eksik oluyor yanlış ya da eksik yaptığım bir şey mi var?

İlk yazdığınız ve doğru sonuç veren formül metnini burada paylaşırsanız cevap verilecektir.

Selam aleyküm;

Arkadaşlar excell tablosunda fatura tutarı ve ödemeler üzerinden eritme formülüne ihtiyacım var
Mesala ;
21.01.2015 tarihli fatura 50,000 tl
25.01.2015 tarihli fatura 20,000 tl

Yukarıda belirtilen faturalar aşağıda belirtildiği gibi mutelif tarihlerde yatırılmıştır. ilk yatan para ilk faturadan düşecek ve ilk fatura kapandıktan sonra ikinci faturadan düşecek şekilde makro yazılabilirmi. Makro ve formül konusunda yardımcı olabilecek kimse varmı.Şimdiden teşekkürler.

25.01.2015 tarihli yatan para 25,000 tl
28.01.2015 tarihli yatan para 13,000 tl
31.01.2015 tarihli yatan para 25,000 tl.

Teşekkürler

merhaba bir formülle ilgili yardıma ihtiyacım oldu.foruma4-5 defa ayrı ayrı alanlara yazdım ama kimseden cevap alamadım yusuf bey sizi önerdi umarım yardım edebilirsiniz. benim sorunum mola zamanlarını çalışma saatlerinden düşecek bir formül
personelin üretimlerini kontrol etmek amacı ile hazırlanan tabloda çalışma saatlerinin toplamından mola saatlerini otomatik olarak düşürmek istiyorum. bu çok zaman kaybına ve kafa karışıklığına yol açıyor
ör/ çalışma saatleri 08.00-18.00 arası şu an mola saatleride 09.50-10.00 / 12.00-12.30 / 14.20-14.30 / 16.20-16.30 arası bu konuda yardımlarınızı acilen bekliyorum. şimdiden teşekkür ederim.
http://s4.dosya.tc/server/aoCqLw/YARDIM.xlsx.html

Geri