• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formül, Formüllü hücredeki değeri çekmiyor..!

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba
Aşağıdaki formüllerle veri çekiyorum, çektiğim veri de formüllerle yazıldığından çekilen yere veriler gelmiyor. Ayrıca veri çektiğim yer boş olduğunda formül uyguladığım hücrede 0 değeri oluyor. Eğer veri çekilen yer boş ise formülü uyguladığım hücrede boş olsun istiyorum. Bu formüle nasıl bir düzenleme yapmamız gerekiyor.
Kod:
=EĞER(B4<>"";ETOPLA(gelen!C:C;B4;gelen!E:E))
Kod:
=EĞER(B4="";"";ETOPLA(gelen!C:C;B4;gelen!E:E))

Merhaba

ekdeki dosyada veri alınan hücrenin boş olduğu durumda hücreyi boş bırakacak veri olması durumunda toplama yapacak basıt bir örnek gönderiyorum. (Benim Excel ingilizce olduğundan dolayı bu şekilde gönderiyorum, türkçe olarak karşılıklarını bilemiyorum. Siz dosyayı açtığınızda türkçeye çevrilmiş bir şekilde açılacaktır.)

Sorun devam ederse tekrar sonabilirsiniz.

iyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Merhaba Ronin istediğim buna benzer bir şey değil, Farklı çözümü olan arkadaşlar varmı acaba, sanırım formül daha farklı yazılması gerekiyor.

Tam olarak ne istediğinizi anlatırsanız (örnek de koyabilirsiniz) yardımcı olmaya çalışırım. Benim gönderdiğim örnekteki =if(isblank ile başlayan yeri alıp kendi formülünüze uyarlayabilirsiniz. bu amaç ile göndermiştim. A1+B1 yazan yere kendi formülünüzü koyduğunuzda değer yok ise boş bırakacaktır.

Merhaba Ronin istediğim buna benzer bir şey değil, Farklı çözümü olan arkadaşlar varmı acaba, sanırım formül daha farklı yazılması gerekiyor.

aşağıdaki şekilde yazarsanız sorununuz çözülür

=eğer(b4>0;EĞER(B4<>"";ETOPLA(gelen!C:C;B4;gelen!E:E));"")

sensizsoldum

dosya eklersen daha detaylı çözüm üretebiliriz

Geri