• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

formül eksiği

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
arkadaşlar merhaba,

bu formüle göre bi rakam cıkıyor ama formüldeki sonuçtan R2 hücresindeki rakamı çıkartacağım. yani formüldeki sonuç-R2

ama formülün neresine -R2 koysam olmuyor. sizden yardımlarınızı bekliyorum.

=AŞAĞIYUVARLA(EĞER(M2>5;(5)*14+(M2-5)*20;EĞER(M2<5;M2*14));0)&" gün "

Deneyiniz.
Not:Formülde 5 olduğunda olaçak işlem yazılı değil eğerin biri Eğer(M5>=5,,,,) veya eğer(M2<=5,,,,)şeklinde olmalı diye düşünüyorum.
Kod:
=AŞAĞIYUVARLA(EĞER(M2>5;(5)*14+(M2-5)*20;EĞER(M2<5;M2*14));0)-R2&" gün"

Son düzenleme:
Deneyiniz.
Not:Formülde 5 olduğunda olaçak işlem yazılı değil eğerin biri Eğer(M5>=5,,,,) veya eğer(M2<=5,,,,)şeklinde olmalı diye düşünüyorum.
Kod:

Çok teşekkür ederim. dediğiniz gibi yazdım. eğerin birine uyguladım. ve sonuç tam istediğim gibi. çok teşekkür ederim.

arkadaşlar merhaba,

bu formüle göre bi rakam cıkıyor ama formüldeki sonuçtan R2 hücresindeki rakamı çıkartacağım. yani formüldeki sonuç-R2

ama formülün neresine -R2 koysam olmuyor. sizden yardımlarınızı bekliyorum.

=AŞAĞIYUVARLA(EĞER(M2>5;(5)*14+(M2-5)*20;EĞER(M2<5;M2*14));0)&" gün "[/
Deneyiniz.
Kod:

= koyunca ne değişti. öğrenmek için soruyorum. işime yaradı tamam, ama öğreneyim. eşittirin fonksiyonları nedir. teşekkür ederim.

Yazdığınız formülün açıklaması, M2 Hücresi 5 den büyük ise ....... işlemi yap,M2 Hücresi 5 den küçük ise ..... işlemi yap.Burda M2=5 olduğunda hangi işlemi yapaçak yok.M2=5 olduğunda yok hatası vereçek.Bunun önüne geçmek için M2>= 5 yazdık.Bunun açılımı M2 Hücresi 5 eşit ve büyük olduğunda ..... işlemi yap.Artık olmayan bir seçenek kalmadı.Umarım açıklama anlaşılır olmuşdur.

Yazdığınız formülün açıklaması, M2 Hücresi 5 den büyük ise ....... işlemi yap,M2 Hücresi 5 den küçük ise ..... işlemi yap.Burda M2=5 olduğunda hangi işlemi yapaçak yok.M2=5 olduğunda yok hatası vereçek.Bunun önüne geçmek için M2>= 5 yazdık.Bunun açılımı M2 Hücresi 5 eşit ve büyük olduğunda ..... işlemi yap.Artık olmayan bir seçenek kalmadı.Umarım açıklama anlaşılır olmuşdur.
ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.

Geri