• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

formul çubugunda birleştirme & işareti hk

snx111

Banned
Excel Vers. ve Dili
2010 office tr
Sayfa2 de normal çalışan formulum şu EĞER(a1="evet";'sayfa1'!F20;"")

istiyorumki EĞER('sayfa1'!a1="evet";'sayfa1'!F20;"") 20 sayısını sayfa2 deki j1deki değerle değiştirmek

Çalışmayan ama anlatmak için yapabildigimi yazayım ( formul sayfa2de )

EĞER('sayfa1'!a1="evet";'sayfa1'!F&j1;"")

Merhaba

böyle deneyin
Kod:
=EĞER(Sayfa1!A1="evet";DOLAYLI("Sayfa1!F"&Sayfa2!J1);"")

Merhaba,

Aşağıdaki şekilde deneyin.

Kod:
=EĞER(Sayfa1!A1="evet";DOLAYLI("'Sayfa1'!F"&Sayfa2!J1);"")

Tekrar inceleyin
Bende sorunsuz çalışıyor

bence sizde sayfa2 yok olabilir mi?
Kod:
=EĞER(Sayfa1!A1="evet";DOLAYLI("Sayfa1!F"&J1);"")

Formülün içinde geçen sayfa adı(Sayfa2!), çalışma kitabında mevcut değilse pencere açıyor.Kendimde de denedim

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Tekrar inceleyin
Bende sorunsuz çalışıyor

bence sizde sayfa2 yok olabilir mi?
Kod:

Formülün içinde geçen sayfa adı(Sayfa2!), çalışma kitabında mevcut değilse pencere açıyor.Kendimde de denedim

tamam şimdi oldu teşekkür ederim 1 saatimi aldı ufacık şey :) boşluk karakteri ...

sayfa 1 SAYFA ADINI 2 KELİME YAPINCA SAPITIYOR DENEYİN

Son düzenleme:
tamam şimdi oldu teşekkür ederim 1 saatimi aldı ufacık şey :) boşluk karakteri ...

sayfa 1 SAYFA ADINI 2 KELİME YAPINCA SAPITIYOR DENEYİN

Merhaba
Dolaylı fonksiyonunu kullanarak formül yazmak istediğinizde farkında olmadan bazı sorunlar yaşarsınız. En basit örneği; sayfa adlarından kaynaklanır. Sayfa2 ile sadece 2 olması arasında küçük fakat önemli bir fark vardır.
Normal şartlarda =Sayfa2!A1 şeklindeyken ='2'!A1 şeklini alır.
Benzer şekilde sayfa adında boşluk olduğunda da ='Sayfa 2'!A1 yine tek tırnak olduğunu göreceksiniz.
Buradaki tek tırnak işareti çoğu zaman gözden kaçırılır.
Bu sayfa adlarını Dolaylı formülü içersinde kullanmak istediğinizde tek tırnak ihmal edilir ve formülü yazamazsınız.
Tavsiyem; dolaylı fonksiyonunu kullanmadan önce yukarıda gösterdiğim gibi basit bir başvuru yazmaktır. Burada tek tırnak, çift tırnak, ünlem gibi operatörlerin nereye yazılması gerektiği görülecektir. Buna göre bakarak dolaylı fonksiyonu ile formül yazmak daha kolaylaşacaktır.

Not:
Sayfa adında boşluk olduğu durumda formüllerin nasıl değiştiğini gösteren bir örneği foruma eklemiştim. Bu ilginç durumu meraklıları inceleyebilir.

dolaylı formulunde sayfa ismi değiştiginde dolaylı formülünün içinde kalan isim sabit kalıyor ismi elle değiştirsekte #başv hatası gitmiyor ...

Not:
Sayfa adında boşluk olduğu durumda formüllerin nasıl değiştiğini gösteren bir örneği foruma eklemiştim. Bu ilginç durumu meraklıları inceleyebilir.

Demişsinizde araki bulaki :)

Son düzenleme:
dolaylı formulunde sayfa ismi değiştiginde dolaylı formülünün içinde kalan isim sabit kalıyor ismi elle değiştirsekte #başv hatası gitmiyor ...

Not:

Demişsinizde araki bulaki :)

Merhaba
Buraya bakın.
sayfa sekme adında boşluk olduğunda ilginç bir durum

Sayfa adı değişmişse, formül içindeki sayfa adını değiştirmek yeterli olur, hata giderilir. Yanlış yapıyor olmalısınız.
Düz mantıkla, formül yeniden yazılıyor demektir, neden hata versin?!
Dolaylı formülü kapalı bir dosyaya başvuruyorsa yine hata verir.

Merhaba
Buraya bakın.
sayfa sekme adında boşluk olduğunda ilginç bir durum

Sayfa adı değişmişse, formül içindeki sayfa adını değiştirmek yeterli olur, hata giderilir. Yanlış yapıyor olmalısınız.
Düz mantıkla, formül yeniden yazılıyor demektir, neden hata versin?!
Dolaylı formülü kapalı bir dosyaya başvuruyorsa yine hata verir.
buyrun sayın uzmanamele
ime adlı sayfa hücre f5 ; genel sayfasını genel form yapın ; ime sayfasını ime haftalık form yapın f5 formulune bakın . bunu göreceksiniz =EĞER('GENEL form'!J20="İME";DOLAYLI("GENEL!F"&'İME haftalık form'!JA1);"")

Ekli dosyalar

buyrun sayın uzmanamele
ime adlı sayfa hücre f5 ; genel sayfasını genel form yapın ; ime sayfasını ime haftalık form yapın f5 formulune bakın . bunu göreceksiniz =EĞER('GENEL form'!J20="İME";DOLAYLI("GENEL!F"&'İME haftalık form'!JA1);"")

Merhaba
Formülü bu şekilde düzeltmeye çalışırsanız hata almanız normal.
Formülde yazdığınız sayfa adı çalışma kitabında yok ki?!

"Sayfa adı değişmişse, formül içindeki sayfa adını değiştirmek yeterli olur, hata giderilir. Yanlış yapıyor olmalısınız.
Düz mantıkla, formül yeniden yazılıyor demektir, neden hata versin?!"

Sözünüze karşılık yazmıştım genel sayfa adını genel asd yapın sonra f5 formülündeki dolaylı dan sonraki ismide genel asd yapın sonuç aynı #başv

Sözünüze karşılık yazmıştım genel sayfa adını genel asd yapın sonra f5 formülündeki dolaylı dan sonraki ismide genel asd yapın sonuç aynı #başv

Merhaba
Sözümün arkasındayım. :)
Hata yapıyorsunuz.
Nerede hata yaptığınızı siz bulabilirsiniz diye müdahale etmiyorum.

Bir formül için Kavga etmeyelim :) Hani 2 formül olsa düşünürümde bir formül için Keyfimiz kaçmasın. Dediğiniz gibi olsun ; isimler değişince formul çalışır hemde eskisinden daha hızlı çalışır. :)

(Tamamen espiriden ibarettir olaki alınırsınız..)

Geri