• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

formül çok kasıyor

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
=EĞER(SATIRSAY(J$4:J4)>EĞERSAY($H$4:$H$1003;$J$2);"";İNDİS(D$4:D$1003;KÜÇÜK(EĞER($H$4:$H$1003=$J$2;SATIR($H$4:$H$1003)-SATIR($H$4)+1);SATIRSAY(J$4:J4))))
bu formül çalışma sayfasıı çok kasıyor. bu formülün yerine kullanabileceğim başka bir yöntem yada formül varmı acaba. ekteki örneği inceleyerek yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekli dosyalar

Merhaba,

1. Çözüm;

Hesaplama yöntemini manuele ayarlayın ve işlemlerinizi yapın. Sonucu görmek istediğinizde F9 tuşuna basarak çalışmanızı hesaplatın.

2. Çözüm;

Yardımcı sütun kullanın. Bu çözüm için örnek dosyayı inceleyin.

Ekli dosyalar

ilgi alakanız için çok teşekkür ederim Korhan Ayhan örnek dosyayı açamadım benim bilgisayarda hata verdi. PterSafe hatası

Pardon. Ben 64 bit sistem kullandığım apileri düzeltmiştim. Eski haline almayı unutmuşum. Dosyayı revize ettim. Tekrar deneyiniz.

teşekkür ederim çok güzel olmuş. ben bunu birkaç yerde daha uygulayacağım. burada oldu fakat üstten satır sildiğim zaman formül bozuluyor. üstten satır sildiğim zaman yada eklediğim zaman formülün neresini değiştirmem gerekiyor acaba

Yardımcı sütun olarak "I" sütunu kullanılmıştır.

Bu sütunun yazı rengi beyaz yapılarak formüller gizlenmiştir. Yazı rengini siyah yaparak formülleri görebilirsiniz. Çok karışık bir formül değildir. Mantığını kolayca anlayabilirsiniz.

Temel mantık koşula uyan kayıtlara artan sıra numarası verilmesidir.

Geri