- Excel Vers. ve Dili
- office 2016
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Formülde mantık hatası olduğu için hatalı sonuç verecektir.
Örnek , OCAK ayı için:
Üretim miktarı bir veri mi, yoksa bir hesaplama sonucu bulunması gereken bir değer mi?
KALAN Miktar bir hesaplama sonucu bulunacak bir değer ise , ÜRETİM değerinin bu hücreyle hesaplama ilişkisi bulunmaması gerekir.
Merhaba.
Ocak ayı için (F9 hücresinde) neden diğer aylardakine benzer şekilde =F10 formülü yok.
Olması gereken nedir? Hesaplama mantığı nedir?
=EĞER(E9<C9;D9;0)ocak ayı için;
hesaplama sonucu oluşan sayı olması lazım. yani
Kalan ın formülü (devir+üretim-satış)
ürtimin formülü ise devir asgari stoktan düşükse azami stok kadar üretim yapsın değilse 0 geçsin şeklinde tasarladım.
ama kalan formülü üretim hücresine bağlı çalıştığı için formülde çakışma oluyor. ben bu çakışmayı nasıl önlerim çözemedim.
Turist Bey, teşekkür ederim cevap verdiğiniz için.=EĞER(E9<C9;D9;0)
Merhaba paladin5555
Benim anladığım kadarı ile ocak ayı için "devir"(diğer aylar için ise "kalan" hücresi)(E9) satıştan(G9) küçük veya eşit ise azami stok(D9) kadar üretim yazsın, büyükse yazmasın.
Bu mantık doğru ise yazacağınız formül şu olur diye tahmin ediyorum.
=EĞER(E9<=G9;$D$9;0)
Formülü F9 hücresine yapıştırın F9 hücresini kopyalayıp diğer ayların üretim hücrelerine yapıştırın.
Kolay gelsin.
Teşekkürler bende anlamıyorum makrolardan. sonsuz döngü oluşuyor. yoksa halledeceğiz de.hayırlı akşamlar paladin5555
Bu formülü yazarsak kalan her zaman "0" olacaktır.
=G9-E9
Kalanın "0" dan büyük olmasını istiyorsanız formüle ilave edebilirsiniz. MESELA
=G9-E9+150
aşağıdaki dosyayı bir inceler misiniz? satışınız üretiminizden fazla olacak olursa ekim ve kasım aylarında olduğu gibi eksi verecektir.
Ancak H9 hücresine baksın ona göre bana sonuç versin diyorsanız sizin de dediğiniz gibi formül çakışması oluyor. O kadarını ben de bilmiyorum. Belki makro ile yapılabilir ama ben makrodan anlamıyorum.
Kolay gelsin.