• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formul birleştirme ile olur mu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cyann
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007
merhaba çalışma sayfamda sayfa 1 deki verileri kullanarak sayfa 2 deki otomatik doldurmayı kullanarak veri girişi yapmak istiyorum.Fakat 4 farklı turdeki isimlerden hangisini secersem seceyim diğer sutunların otomatik dolmasını istiyorum. Çalışma sayfa da 3. satır için yaptım fakat B3 de veri dogrulama yaptıktan sonra herhangi bir sectiğimde forumul siliniyo ve diğer sutundaki veriler değişmiyor bunu nasıl cözebilirim.Formullerini birleştirmeyi denedim sanırım yanlış yaptım.
yapmaya çalıştıgım formul:=EĞER(B3="";"";İNDİS(Sayfa1!$A$2:$A$461;KAÇINCI(B3;Sayfa1!$B$2:$B$461;0)));EĞER(B3="";"";İNDİS(Sayfa1!$C$2:$C$461;KAÇINCI(B3;Sayfa1!$B$2:$B$461;0)));EĞER(B3="";"";İNDİS(Sayfa1!$D$2:$D$461;KAÇINCI(B3;Sayfa1!$B$2:$B$461;0)))

Ekli dosyayı görüntüle deneme3.xlsx

Merhaba,

Sorunuzu örnek dosya ile destekleyim açıklarmısınız.

merhaba deneme3 dosyada 3. satırda
A3 te veri dogrulama
B3 ve devamında formuller var. A3 te veri seçtiğimde B3 ve diğerlerinde otomatik doluyor. verileri sayfa 1 den alıyor.
benım yapmak istediğim,A3,B3,C3... veri dogrulama koyupmak.Örneğin bir kişi Türkçe isim biliyorsa A3 teki listeden secip B3,C3,D3.. otomatik doldurması yada ingilizcesini biliyorsa B3teki veriyi sectiğinde diğerlierin otomatik dolmasını isityorum.Birde veri dogrulama listesinde bir ismi daha cabuk nasıl bulabiliriz.Yardım edebilirseniz çook sevinirim acil veri girmem lazım ve veri sayısı 25000 kadar

Ekli dosyayı inceleyiniz.
Veri doğrulamada kolay bulmak için ise;
Bütün verilerinizin girişini tamamladıktan sonra,
Sayfa1 deki Listenizin dışında , başka bir sayfada (örnek:sayfa 3 de)
İsimlerin başlıklarına göre listenizi buraya kopyalayın.
Her isim başlığını küçükten büyüğe doğru alfabetik şekilde sıralayın.
Bundan sonra İsim başlıklarına göre Veri doğrulamada kullanılmak üzere ALAN ADI tanımlaması yapın.(Örnek: Türkçe, İngilizce, Bilimsel, Kısa gibi)

Sonra bu alan adlarını Sayfa 2 deki B3, B4, B5 ve B6 hücrelerinde VeriDoğrulama/Liste kısımlarında kullanın.

Kolay gelsin...

Ekli dosyalar

sanırım bu durumu veri giriş formuyla halledebilecem

merhaba elinize saglık fakat istediğim işlemi bi giriş formu oluşturarak yapmam gerekecek.Basit bi giriş formu olusturmak istiyorum.Fakat kod bilmiyorum yardımcı olabilirmisiniz.
sadece (Türkçe İsim, İngilizce İsim,Bilimsel İsim,Kısa İsim) isimden oluşan.Fakat yine sayfa 1 dek her bi isimdeki ssutunu kullanan açılır pencere seklınde.herhalgi birinden birşey sectiğimde sayfa 2 deki listeye eklemesi gerekiyor

A: D sütunları arasında hangi ismi seçerseniz diğer satırların buna istinaden karşılığının gelmesini istiyorsunuz sanırım.

Bu işlemi ve filtrelemeyi doğrulama ile yapabilirsiniz fakat doğrulamayı seçtikten sonra diğer sütunları da gidip seçmeniz gerekir, buda kullanışlı olmaz. Ek olarak filtrelemeyi doğrulamadan yapmak için verilerin sıralı olması gerekir, bu sizin dosyada sorun olacaktır. Ayrıca bu işlemi formül ile de yapamazsınız. Makro kullanmanız gerekir.

Makro kullanmanız da sakınca yoksa küçük bir örnek hazırlayabiliriz.

merhaba elinize saglık fakat istediğim işlemi bi giriş formu oluşturarak yapmam gerekecek.Basit bi giriş formu olusturmak istiyorum.Fakat kod bilmiyorum yardımcı olabilirmisiniz.
sadece (Türkçe İsim, İngilizce İsim,Bilimsel İsim,Kısa İsim) isimden oluşan.Fakat yine sayfa 1 dek her bi isimdeki ssutunu kullanan açılır pencere seklınde.herhalgi birinden birşey sectiğimde sayfa 2 deki listeye eklemesi gerekiyor

Ekli dosyayı görüntüle 147592

Basit bir Giriş formu düzenlenmiş dosyanız eklidir.(Sayfa1)
Sayfa2 de Açılır Liste Tamamını gösterir şekildedir.İnceleyiniz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
çook teşekkur ederim dun gece forma veri giriş sayfası oluşturmayı anlatan bi hocamızın notlarından ögreniyorum sizin veri giriş sayfasını kenddime gore uyarlıyorum şimdi

Geri