• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formül açıklaması ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan grespy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar.

Formül; DÜŞEYARA sonucu hatalıysa, yani aradığı değer yoksa, mevcut verilere göre "TAHMİN işlemi sonucunu getir", DÜŞEYARA hatalı değilse "DÜŞEYARA sonucunu getir" şeklinde kurulmuş.

Yanlış anlamadıysam, formül en baştaki IF olmadan, ISERROR(VLOOKUP;FORECAST) şeklinde de yazılabilirdi.

çok teşekkür ederim cevabınız için.fakat sizin açıklamanıza göre formülü şu şekilde yazarsakda sonuç vermesi gerekmez mi:

=IF(VLOOKUP(D3;A3:B27;2;0);VLOOKUP(D3;A3:B27;2;0);FORECAST(D3;OFFSET(B3:B27;MATCH(D3;A3:A27;1)-1;0;2;1);OFFSET(A3:A27;MATCH(D3;A3:A27;1)-1;0;2;1)))
yani iserror olmadan.ama ben böyle yapınca bana sonuç olarak #N/A hatası veriyor.halbuki bu formüle göre düşeyara sonucu doğruysa uygula değilse tahmin yap demiş olmuyo muyum.

Merhabalar, sanırım anlatamadım.

Formül mutlaka sonuç üretecektir (sonuç üretmek ille de değer döndürmek değil elbet, HATA sonucu da bir formül sonucudur) .
HATALIYSA şeklinde bir işlev kullanmazsanız formülün ikinci kısmı (VLOOKUP'tan sonraki kısmı) devreye hiç girmeyecektir.

Sadece VLOOKUP kısmını hücreye yazarak deneyiniz.

Belirttiğiniz formülü uzun haliyle, söylediğiniz biçimde hücreye uygulayın. Sonra formül çubuğunun solundaki F(x) tuşuna tıklayın;
sonra da formül çubuğunda formülün IF, VLOOKUP FORCAST kelimelerinin üzerine fareyle tıkladığınızda, açılan pencerede formülün nasıl çalıştığı daha iyi anlaşılacaktır.

Belgenizin link'ine tıkladığımda CHROME sakıncalı yazılım var diye bağlantıyı kesiyor o yüzden belgenize bakamadım.

tekrar teşekkür ederim.şimdi daha iyi anladım sorun çözüldü sayenizde.belgede sorun yok ama bilmiyorum artık orasını.teşekkür ederim...

tekrar teşekkür ederim.şimdi daha iyi anladım sorun çözüldü sayenizde.belgede sorun yok ama bilmiyorum artık orasını.teşekkür ederim...

Estağfurullah önemli olan ihtiyacın görülmesi - konunun anlaşılması.
Katkım olduysa sevinirim.

İyi günler dilerim.

Geri