• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formül açıklaması

Excel Vers. ve Dili
2003
2007
=EĞER($B2="";"";DÜŞEYARA($B2;DOLAYLI("'"&İNDİS(Sayfalar;KAÇINCI(1;--(EĞERSAY(DOLAYLI("'"&Sayfalar&"'!b2:X1000");$B2)>0);0))&"'!b2:X1000");2;0))))

yukarıdaki kodun acıklamasını yapabilecek bir arkadaş var mı

İnanın sadece başını çözebildim. Sanırım formül hatalı. Ya da hatalı değil ama başka sayfalara vs. başvuruyor. Forumun ustaları cevap bulabilirler sanırım buna.

Kod açıklanınca soru değişip peki şurası su dosyada niye çalışmıyor diye uzayacakmı ? :)

Admini Geçtiniz ha! İyi ki konu başlığını Söylemediniz :)

Merhaba,

B2 hücresindeki değeri "Sayfalar" ad tanımlaması kapsamındaki sayfalarda arar.

Ad tanımlama kısmında deneme adlı sayfadaki a sutununda bulunan sayfa isimleri (Düşeyarama yapılacak sayfa isimleri) sayfalar adıyla tanımlanmış olup
=KAYDIR(deneme!$A$3;0;0;BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(deneme!$A:$A);1)
Formül de Korhan hocamın dediği gibi B2 hücresindeki değeri diğer sayfalarda düşeyarama sonucu sağındakı 1,2,3,4, hücrelerdeki değerleri getirecektir. (bu formüller evvelce bu siteden temin edilen formüllerdir)
Ayrıca bende buna bağlı olarak yeni bir konu başlığı altında
Sayfalarda düşeyarama yapıldığında sayfa isminin nasıl getirileceği hakkında soru sormuştum. Bilgisi olan arkadaşların ilgilenmesini istiyorum. Saygılar.

formül açıklaması

=TOPLA.ÇARPIM(BÜYÜK(NO;SATIR(DOLAYLI("1:"&B18)))) bu formülde kullanılan "SATIR" "DOLAYLI" ve ("1:"&B18) ifadelerin ne anlama geldiğini açıklar mısınız?

Merhaba,

Formül "NO" isim tanımlamasındaki alandaki 1. ve B18 hücresinde yazan sayı aralığındaki büyük değerlerin toplamını almaktadır.

formül açıklaması

=TOPLA.ÇARPIM((B:B="HRP")*(C:C="3mm")*(F:F))

=TOPLA.ÇARPIM((B2:B43="HRP")*(C2:C43="3mm")*(F2:F43))

Formülü üstteki gibi yazınca DEĞER hatası veriyor, alttaki gibi yazınca oluyor. Nedenini açıklayabilir misiniz acaba?

formül açıklaması

Neden olduğunu buldum, sorun sütunların başlarında yazan sütun
isimleriymiş, onları kaldırınca iki halde de formül çalıştı.

Geri