• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formülü Alt Satırlara Aktarmak ?

Excel Vers. ve Dili
2003
Arkadaşlar ekteki çalışmada lks navigator ile veri filtrelemesi yapıyorum.Navigator ile ilgili bir sorun yok doğru verilere ulaşıp excel içerisinde listeletebiliyorum ancak bütün alt satırlarda A6 satırında yazdığım formüllerin geçerli olmasını istiyorum.

Örneğin A6'daki firma kodu 120.01.002 iken A7 satırında bir sonraki uygun firma kodunu çağırmasını istiyorum,bunu manuel olarak elle girebiliyorum ama 1000 tane firma için bu imkansız bunu otomatik hale nasıl getirebilirim.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Bir sonraki uygun firma kodu nedir? Bu veriyi biryerdenmi alacak yoksa belli şarta göre artacakmı. Daha detaylı açıklayınız.

.

Excel Vers. ve Dili
2003
Evet hocam SQL Server içerisinden çağırıyorum 120.01.002 kodumuzdan sonraki uygun firma kodu 120.01.008 .Bu 008'i lks navigator otomatik olarak çekiyor zaten ama ben 1000 tane satır için bu otomatik işlemi yaptırmak istiyorum.Hücre sabitlemeyle ilgili birsorunum var galiba.

Excel Vers. ve Dili
2003
Tam olarak yapmak istediğim ,lks muhasebe programındaki bütün müşterilerin çek-senet bilgilerini excel içerisinde listeletmek.100lerce müşteri olduğu için formülleri tek tek girmek zor,zaten bütün müşteriler için aynı formül işleyecek sadece bazı satır numaraları değişecek ama bunu bir türlü otomatik olarak alt satırlara aktarmayı başaramadım.

Örneğin =(C1+D1+E1) formülü alt satıra C2+D2+E2 ve onun alt satırına C3+D3+E3 şeklinde geçecek.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Navigator kodlarıyla ilgili fazla bir bilgim olmadığı için istediğinizi anlamıyorum sanırım.

Yalnız =(C1+D1+E1) formülü alt satıra C2+D2+E2 istediğiniz bu ise bunun için herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok sadece =C1+D1+E1 yazıp alt hücrelere kopyalamanız yeterli olur. Eğer başvurularda $ simgesi var ise bu simgeleri silerek kopyalama yapınız.

$ işareti hücreleri sabitlediği için kopyalamada her zaman aynı hücre gelir.

Örnek

=$C$1 ise $ silerek =C1 yazın.

.

Excel Vers. ve Dili
2003
Teşekkürker hocam, formül yazılı satırlardan birisini kopyalayıp sonra alttaki bütün satırları seçip özel yapıştır deyince istediğim şekilde yerleştirdi formülleri.

Şimdiki sorunum fx işlev sihirbazı ile ilgili , formülleri yapıştırdım ama formüllerin çaışması için her hücrede tek tek fx işlev sihirbazını çalıştırmam gerekiyor.çalıştırınca doğru bilgileri gösteriyor.Acaba fx işlev sihirbazını otomatik olarak çalıştırmamın bir yolu varmı,yada dinamik olarak hücreleri güncelleme şansımız varmı ?

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Araçlar / Seçenekler / Hesapmala menüsünden "Otomatik" seçeneğini işaretleyiniz.