Zaten tabloya hesaplanmış alan kaydededilmemeli, gereği yoktur. Bunu yapmak için sorgu, form ya da raporları kullanın. Sonuçta verileri gözlemlemek için tablolara bakmayacaksınız.
Merhaba. Teşekkür ederim. aslında söylediğiniz doğru ama bana tabloda olmasıda gerekiyor. başka bir tablo form daha oluşturuyorum ve bu formda bilgileri oradan alacak.
Tamam ordan alsın, ne farkeder yeni formunuzda hesaplatın. İsterseniz tabloyu excele export edin ve yine diğer sütünda hesaplatın.. Yani nerde kullanırsanız kullanın gereği yoktur. Derseniz ki ben tablodan çıktı almak istiyorum ben de derim ki aynı tablodan bir sorgu yapın onu çıkarın
Olmaz ama anlaşmamız gerekiyor, bu konuda aynı hataya birçok kullanıcı düşüyor. Bana tam olarak ne yapmak istediğinizi anlatın ben de size tabloda hesaplanmış alanın gerek olmadığını...
Peki.
Olay şudur.
Bir sipariş formum var ve bu sipariş formunda 3-4-5 belki daha fazla kalemmalzeme girceğim.
Bir form oluşturup bunların dökümünü alacağım.
Ayrıca bir tabloda bu siparişlerin teminlerini takip ediyorum. Ancak bu tabloda rakamlarıda görmeliyim. Ben çarpmalara ve toplamlara kadar olan kısmı görebiliyorum. Ama önemli ola tutar hanelerini göremiyorum.
sipariş numarasına göre arama yapıyorum.
Belki alttaki malzeme kodu ile başlayan satırları çoğaltıp formu tek göre bilirim.
Biraz daha ugraşacağım. Bir çözüm mutlaka üretirim.
İlginize teşekkür ederim.
Başta da dediğim gibi tablolar veri gözlemlemek için kullanılmaz, illa tutarı da görmem gerekiyor diyorsanız aynı tabloya benzer bir sorgu oluşturun ve orda hesaplatıp gözlemleyin.. Üstelik sorgu üerinde aklınıza gelebilecek tüm hesapları yaparsınız. Şimdi bana sadece şunu söyleyiniz tablo yerine sorgudan görmenin sakıncası nedir?
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.