formüllerin içindeki ay isimlerinin bir makro ile değiştirilebilmesi

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
ekteki dosyanın içinde birçok formül var
bu dosya formülün içindeki ay isimlerine göre dosyaların alt sayfalarına giderek veri alıyor.
İhtiyacım olan şey, dosya içindeki formüllerin içindeki ay isimlerinin bir makro ile değiştirilebilmesi.
Yani açılır pencereden OCA, SUB, MAR, NIS, MAY, HAZ, TEM, AGU, EYL, EKI, KAS, ARA seçince dosyadaki formüllerin içimdeki ay isimleri de otomatik olarak değişsin istiyorum.

örn:
YATAYARA($F$6;'C:\Documents and Settings\DEVIR4\Desktop\BELLIS MALİYET YÖNETİM TABLOSU\[FO VERİ GİRİŞ DOSYASI.xls]OCA'!$C$1:$AG$13;B17;0)

OCA yerine SUB seçildiğinde yukarıdaki formülün

YATAYARA($F$6;'C:\Documents and Settings\DEVIR4\Desktop\BELLIS MALİYET YÖNETİM TABLOSU\[FO VERİ GİRİŞ DOSYASI.xls]SUB'!$C$1:$AG$13;B17;0)

olarak değişmesini istiyorum.

teşekkür ederim

linki unutmuşum

http://depositfiles.com/files/17ig7m3dr

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
yardım edecek kimse yok mu
mümkün değilse böyle birşey söylerseniz ben de ümidi kesip beklemem

Dosyada dediğin formülleri bulamadım ama macro aşağıda ayrıca Düzen/Değiştir'de
Aranan = OCA'!
Yeni değer = SUB!'

Sub Makro1()

cELLS.Replace What:="OCA'!", Replacement:="SUB'!", LookAt:=xlPart _
, SearchOrder:=xlByRows, MatchCase:=False, SearchFormat:=False, _
ReplaceFormat:=False
End Sub

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
ÖNCELİKLE TEŞEKKÜR EDERİM
OCA sayfasında bu formüller var. bir çok hücrede
dediğinizi sadece SUB için değil tüm aylar için OCA, SUB, MAR, NIS, MAY, HAZ, TEM, AGU, EYL, EKI, KAS, ARA nasıl yapacağız?

İstediğim bir combox tan yukardaki ay kısaltmalarını seçerek bu formüllerin otomatik düzeltilmesi.

teşekkür ederim

aŞAĞIDAKİ KODLARI "OCA" Sayfasının kod sayfasına yapıştırıp, formülünü değiştirmek istediğin hücrenin üstinde çift tıklayın.
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
Target.Replace What:="OCA'!", Replacement:="SUB'!", LookAt:=xlPart _

End Sub

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
İLGİNİZ İÇİN GERÇEKTEN TEŞEKKÜR EDERİM

FAKAT

1. Ben tüm formüllerin (yaklaşık 100 kadar hücrede bu formül var) aynı anda, combo box tan oca yerine sub yada mar yazılarak düzeltilmesini istiyorum. Bu raporu kullanacak olan otel yöneticilerin tek tek hücrelerle uğraşması imkansız

2. bunu benim göndediğim dosyanın "OCA" sayfasında yapıp bana gönderirseniz çok sevineceğim.

tariktahiray@msn.com

teşekkürler

Gönderdiğin Özel Mesajda Hücrenin üzerine geldiğimde yapsın dediğin için böyle yaptım.
OCA Sayfasının altındaki Eski Adı C99 Hücresine Yeni Adı D99 Hücresine yazıp aşağıdaki kodu çalıştırırsan.
Sub Makro1()

cELLS.Replace What:=Range("C99"), Replacement:=Range("C99"), LookAt:=xlPart _
End Sub

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
özür diliyorum anlamadım

eski adı c99 yeni adı d99 ne demek

rica etsem dosyayı siz hazırlayıp bana mail atabilir misiniz?

tariktahiray@msn.com

Dosya ekte. Sayfanın Üstündeki Açılan Kutulardan Soldakine Formüllerde Yazılı Ayı seçip. Sağdaki Açılan kutudan da Formüle girmek istediğiniz ayı seçip, Onunda sağındaki Değiştir Düğmesine tıkla

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

İşleminizi DOLAYLI fonksiyonu ile yapabilirsiniz. Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
korhan bey çok çok sağolun

sorunum kısmen çözüldü fakat yazdığınız formülü başka sayfanın alt sayfalarına uygulayamıyorum. ekte sizin hazırladığınız ÖRNEK2 ve veri almasını istediğim VERİ sayfası var. Yapabilirseniz çok çok mutlu olacağım.

Teşekkürler

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
dolaylı fonksiyonu farklı sayfalardan veri alamazmı?

arkadaşlar ekteki dosyalarda bana yardımcı olurmusunuz?

korhan bey çok güzel bir noktaya kadar geldi. fakat ben ekteki dosyalarda aşağıdakilerin yapılabilirliliğini öğrenmek istiyorum.

teşekkürler

korhan bey çok çok sağolun

sorunum kısmen çözüldü fakat yazdığınız formülü başka sayfanın alt sayfalarına uygulayamıyorum. ekte sizin hazırladığınız ÖRNEK2 ve veri almasını istediğim VERİ sayfası var. Yapabilirseniz çok çok mutlu olacağım.

Teşekkürler

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

İstediğiniz işlemi aşağıdaki formülle yapabilirsiniz fakat VERİ isimli dosyanın açık olması gerekmektedir. Formüldeki kırmızı renkle belirtilen dosya yolunu kendinize göre değiştirmeyi unutmayınız.

Kod:
=EĞER($A$1="";"";DÜŞEYARA(A11;DOLAYLI("'[COLOR=red]C:\Documents and Settings\Admin\Desktop\[/COLOR][VERİ.xls]"&$A$1&"'!$A:$B");2;0))

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
ALLAH RAZI OLSUN EMEĞİNİZE SAĞLIK

Peki bu formülün dosya açık değilken de veril almasını sağlamanın bir yolu yok mu acaba?