Soru Formülleri VBA da döngü içinde kod olarak yazma

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03-01-2021
Dosya içine beni oku diye sekmede anlattım fakat kısaca formülleri VBA da döngü içinde yapmak istiyorum başarılı olamadım.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2016 x64
29/05/2023
Sizin gönderdiğiniz formatın dışına çıkmak zorunda kaldım. Şehir ve kişi sayısı arttıkça sizin formatın takibi çok zorlaşacaktır. Umarım işinize yarar.
Kod:
Option Explicit
Sub gorevliGunSayisi()
Dim wh, wv As Worksheet
Dim rng_wh, rng_ad, rng_sehir, rng_gun, c As Range
Dim row_wh, row_wv, col_wh, i, y As Integer

Set wh = Sheets("ŞehirK")
Set wv = Sheets("Veri")

row_wh = wh.Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Row
row_wv = wv.Cells(Rows.Count, 6).End(xlUp).Row
col_wh = wh.Cells(1, Columns.Count).End(xlToLeft).Column

Set rng_wh = wh.Range(Cells(2, 1), Cells(row_wh, col_wh))
Set rng_ad = wv.Range("f3:f" & row_wv)
Set rng_sehir = wv.Range("h3:h" & row_wv)
Set rng_gun = wv.Range("k3:k" & row_wv)

For i = 2 To row_wh
    For y = 2 To col_wh
        wh.Cells(i, y) = Application.SumIfs(rng_gun, rng_ad, wh.Cells(i, 1).Value, rng_sehir, wh.Cells(1, y).Value) & " gün"
    Next y
Next i

End Sub

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
03-01-2021
Sizin gönderdiğiniz formatın dışına çıkmak zorunda kaldım. Şehir ve kişi sayısı arttıkça sizin formatın takibi çok zorlaşacaktır. Umarım işinize yarar.

Teşekkür ederim emeğinize ;
Kişiye Tarih girilmemiş ise hala o ildedir ,girilmiş ise dönmüştür, şuan hangi şehirde kim var ve kaç gündür orada görmem lazım ve toplamları ayrıca yapacağım yıllık olarak. Birde kriterim var 1.KAPTAN, 2.KAPTAN ... vs diye fakat yinede zaman ayırdığınız için teşekkürler.
( Kişiler ve şehirler sayı olarak sabit,100 Kişi ve 20 Şehir)

Excel Vers. ve Dili
2016 x64
29/05/2023
Tarih girilmemiş alanlara =BUGÜN formülü ekledim ve kırmızı renk dolgu uyguladım. Kimin hangi şehirde olduğunu zaten görebiliyorsunuz. Tek yapmanız gereken görevden döndükleri tarihi girmeniz. Ayrıca, 1. kaptan/2. kaptan kriterinin olacağını önceden belirtmiş olsaydınız ona göre bir çalışma yapardım.

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
03-01-2021
Emeğinize sağlık teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
03-01-2021
[QUOTE="genesis_vision,

Sizden bir ricam olacak;
EĞERHATA(İNDİS(Veri!F:F;TOPLA.ÇARPIM((KAÇINCI(B3&"KAPTAN"&"";Veri!H:H&Veri!G:G&Veri!J:J;0))))&" "&"("&BUGÜN()-İNDİS(Veri!I:I;TOPLA.ÇARPIM((KAÇINCI(İNDİS(Veri!F:F;TOPLA.ÇARPIM((KAÇINCI(B3&"KAPTAN"&"";Veri!H:H&Veri!G:G&Veri!J:J;0))))&"KAPTAN"&"";Veri!F:F&Veri!G:G&Veri!J:J;0))))&" GÜN"&")";"")

Bu formülü vba 'da döngü içerisinde kod olarak yazabilirmiyim acaba . Ekteki dosyadaki formülüm.