Formül yazılı hücrelerde formülü silmeden gelen içeriği temizlemek

Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
Merhabalar

Excel dosyamda A sütunu ile J sütunu arasında 3. satırdan itibaren bazı verilerin gelmesi için bütün hücrelerde formüller yazılıdır.

Bu formüller sayesinde başka bir excel dosyasından veri çekmekteyim.

Ben istiyorumki Bu A sütunu ile J sütunu arasında seçtiğim hücrelerin gelen verileri silmek. ama sadece veriler silinsin hücre içeriğindeki formüller silinmesin.

Bilgi ve yardımlarınızı rica ederim.

Teşekkürler

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Bunu bir hücre değerine bağlayın.
Örn;
=eğer(A1=1;"";formülünüz)
Gibi...
Böylece A1 hücre değeri 1 ise formülü uyguladığınız hücreler boş olacak, 1 değerini değiştirir yada silerseniz formül gereğini yapacaktır.
İyi çalışmalar

Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
Mantığı anladım...

Ama benim formül yazılı hücrelerim 1 den fazla.şöyleki

A3:A50 B3:B50.....J3:J50 aralağındaki tüm hücrelerde formül vardır. dediğiniz formülü bu hücreleri boş göstersin yada formül değerlerini getirsin şeklinde nasıl uygulayacağım tam anlayamadım

vardar07

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Enterprise
Türkçe
Merhaba .Sorunuzu ilk okuduğumuzda muygun arkadaşın önerisi uygun. Siz dosyada verileri nasıl alıyorsunuz bilemediğimiz için ayrıntılı olarak çözüm üretmek hem sizi yorar hemde yardım edecek arkadaşı. Kısa yoldan dosya içerisine şuraya şunu yazınca sonuçlar gelsin buraya şunu yapınca veriler gelmesin gibi. Dosyanızı eklerseniz konunuza daha kısa sürede çözüm bulunur.
Dosya.tc benzeri sitelere ekleyip linkini belirtiniz.

Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
örnek dosya aşağıdaki gibidiri

Sheet1 e ben sheet2 den veri çekiyorum. Sheet1 de A sütununda lokasyon adlarını kapalı bir dosyadan alıyorum. eğer dosya kapalıysa zaten veri çekmiyor. B sütununda C sütununa kadarda Sheet2 den karşılık bulup getiriyor.

Bende istiyorumki örneğin 3. satıra hiç dokunmayacağım o veri lazım bana. diğer bütün verileri sileyim istiyorum. Ama bu veriler sadece formüle göre gelen içerikler sileceğim. Yoksa formüller yine olduğu gibi kalacak.

http://www.dosya.tc/server36/YAv4xP/formulsilme.xlsx.html

vardar07

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Enterprise
Türkçe
Eğer 3üncü satır kalacaksa A4 deki veriyi silince satır içeriği "0" oluyor sen sıfır sayısınıda görmek istemiyorsan formule aşağıdaki kırmızılı yeri ekleyerek olabilir. Alternatif olarakta makro ile olabilir.
Kod:
=[COLOR="Red"]EĞER(A4="";"";[/COLOR]EĞERHATA(DÜŞEYARA(A4;Sheet2!D:M;2;YANLIŞ);K2)[COLOR="red"])[/COLOR]

Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
Güzel ilk satır için bu işlemi diğer satırlara uygulayabilirim.

Şöyle bir geliştirme aklıma geldi. şimdi 3. satır dışındkai satırlara bu formülü yazıp belli bi hücreye değer ataması yaparsam örneğinn N1 hücresi 1 ise 3 satır dışındakiler boş geliyor.

Ama ben şöyle bişey daha yapayım diyorum. her satır için seçen bir onay kutusu koyayım. onay kutusunu işaretlediklerim boş gelsin diğerleri hücre içeriği yazılı dursun mesela.

Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
Tamam bu sorunuda şöyle hallettim

Her hücrenin yanına checkbox kutusu koydum bu checkbox ı excelde bazı hücrelerle ilişkilendirdim.

Eğer checkbox a tik koyarsam o ilişkilendirdiğim hücre TRUE oluyor.

bende hücredeki formülü

Kod:
=EĞER(Z3=TRUE;"";EĞERHATA(DÜŞEYARA(A4;Sheet2!D:M;2;YANLIŞ);K2))
bu kod 3. satırdaki checkbox için 3. satırdaki checkboxa check işareti koyarsam Z3 TRUE oluyor.
formüldede Z3=TRUE değeri alırsa boş getirme formülü. Diğer hücreler içinde bu checkboxları koyacağım.

muygun ve vardar07 bilgileriniz için çok teşekkürler