• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

formlar arası geçiş

Excel Vers. ve Dili
exel2007
ekli dernek proğramını yapmaya çalıştım ama sanırım baya karıstı yinede yardım edebilecek arkadaşlara sorunları anlatayım 7 tane form var ve ana formdan baslayarak düğmelere tıklayınca diğer formların açılmasını istiyorum ulk başta yaptım ama bi bozdum bidahada dzeltemiyorum

Ekli dosyalar

Bir formu açmak için

FormAdı.Show yazmalısınız

örneğin Ana Form da Üğeler düğmesini çift tıklatın. Otomatik olarak

Private Sub ÜYELER_Click()

End Sub

yazar siz iki satır arasına

KAYIT_FORMU.Show

yazarsanız form açılır.

Kodların son hali şu şekilde olacak

KAYIT_FORMU.Show
End Sub

Diğer formnları da aynı şekilde yaparak açabilirsiniz.

Sayın Dalgalikur cevap vermiş. Eğer ilk form kapansın isterseniz Alternatif olarak
Kod:
[COLOR="Red"] Kapanacak[/COLOR] userform adı.Hide
[COLOR="Blue"]Açılacak[/COLOR] userform adı.Show
End Sub

sayın hocalarım biliyorum ama sanırım formlarda bi hata var çunkü hata veriyor örneğe bakabilirseniz anlaşılacaktır

Sizin dosyanız üzerinde uyguladıktan sonra cevap yazdım. Benim denemelerimde hata yok sizde ne gibi hata veriyor. Resim olarak ekler misiniz.

KAYIT_FORMU.Show(sarı oluyor)
End Sub
siz formları açtınızmı

Kayıt formunda makrolar içinde olup formda olmayan nesne hatası veriyor. Form üzerinde olmayan nesneyi Kod sayfasında F8 ile adım adım ilerleyerek tesbit edip düzeltmeniz lazım.

Not:Hatanın kaynağı buton adlarından kaynaklanıyor. Butonlarınızı (6 adet) isimlendirmeden ekleyip denerseniz hata alazsınız.

Son düzenleme:
kusura bakmayında vizual basic i açıp kayıt formunda f8 yaptım asağı ınmedi next döngüsü var geçmiyor

Kod:
        With KAYIT_FORMU
            .Controls("CommandButton" & X).Caption = Buton_Adı(X)
            .Controls("CommandButton" & X).Font.Size = 8
            .Controls("CommandButton" & X).Font.Bold = True
            .Controls("CommandButton" & X).ForeColor = vbRed
        End With
satırlarını aşağıdaki gibi yapın

Kod:
        With KAYIT_FORMU
            .Controls(X).Caption = Buton_Adı(X)
            .Controls(X).Font.Size = 8
            .Controls(X).Font.Bold = True
            .Controls(X).ForeColor = vbRed
        End With

sanırım oldu ama birtek ekscelword formunu yapamadım evrak1 formunda yeni bi butonda acamıyorum

excelword formu açılırken ben hata almıyorum sizde ne gibi ve hangi kod satırında hata veriyor.

kendisi açılıyor ama evrak1 formundan açmak istiyorum yani bütün formlar ı bir ana formdan açmak istiyorummesela ana formdan evrak formunu evrak formundanda gelen giden arama ve excelword ü açacam bu bi dernek proğramı olacak

hangi butona basınca excelword açılsın istiyorsanız iki kere tıklatın. Açılan sayfada ki iki kod satırı arasına

excelword.Show

yazın.

Geri