• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

formdan tabloya aktarmak

Günaydın; Öncelikle ilginiz için çok teşekkürler. Şöyle izah edeyim ben A, B, C ve D sütunlarını girdiğim zaman eğer bir önceki gün hazırlamış olduğum tabloda aynı iş varsa ( I sütunu ) işin başlama tarihi bir önceki günde yazan tarih gelsin ve ( J sütunu ) işin durumu kısmı boş olup manuel giriş yapılmalı. Eğer A,B,C ve D sütunu bir öncekinde yoksa I sütununa bu günün tarihi gelsin ve J sütununa BAŞLADI yazsın. İnşallah anlata bilmişimdir.

Günaydın,
Üzülerek söylüyorum ki tablo neye göre oluşturuluyor, ölçütler ne anlayabilmiş değilim. Belki sorun benden kaynaklanıyordur. Ancak deseniz ki tarih aralığına göre tablo oluşturulsun; bu yapılır. İşin durumu, iş adı, sorumlular veya ilçeler de tabloya veri aktarımı için birer ölçüt olabilir. Yazdığınız şekilde bir türlü canlandıramadım. Forumdaki veri çekmeye ilgili konulara bir göz atsanız her yerde aynı şeyi görürsünüz: bir veya birden fazla ölçüt belirlenir ve uyanlar tabloya çekilir.

Merhaba, Sizi yorduğum için hakkınızı helal edin. Şimdi ben tabloya veri çekme gibi bir derdim yok. Mesela bugünden ben bu tabloyu hazırladım manuel olarak ve ister farklı kaydet ile dosya olarak isterse de sayfa olarak kaydettim. Yarın o dosyayı tekrar açıyorum ve biten işleri siliyorum, devam eden işleri devam ediyor veya beklemede ve sıfırdan yani tabloda mevcut olmayan ama çalışma başlamış işi satır ekleyip yazıyorum ve tabloyu tekrar düzenliyorum bunu her gün manuel olarak elle yapıyorum bunun daha kısa yöntemi olabilirmi? Girmekte olduğum işi bir önceki günde ilk 4 sütunu kontrol ederek eğer o iş varsa işe başlama tarihi bir önceki günün işe başlama tarihinde hangi tarih yazıyorsa şimdi hazırlamış olduğum tabloya getirsin ve işin durumu kısmını boş bıraksın eğer o iş bir önceki günde yok ise işe başlama tarihini şimdiki tarihi versin ve işin durumu kısmına BAŞLADI yazması. Benim isteğim bu. Not= Bana hergün yapılacak işleri ekip sorumlusu arkadaşlar iletiyor.

Merhaba,
Yaptığım çalışmayı ekliyorum. Çalışma, excelde tanımlama, listeleme ve raporlama mantığına göre yapıldı. Sizin çalışmanızda veri girişi doğrudan tablo sayfasına yapılıyordu. Bu, çözümün zorlaşmasının sebeplerinden biriydi. Beğenirseniz eksik gördüğünüz noktaları yazın; yardımcı olmaya gönüllü pek çok kişi çıkacaktır. İyi geceler dilerim.
Not:Mimari ve formülasyonlarda Sayın Ferhat Pazarçevirdi' nin bazı çalışmalarından yararlanılmıştır. Rapor sayfasını oluşturan kodlarsa Sayın Turist' in emeğidir. İkisine de saygılarımı sunuyorum; teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba, Arkadaşım emeğine sağlık çok teşekkür ederim epey uğraşmışsın fakat benim istediğim bu değil ama tanımlamalar ve tasarım şeklin çok güzel bunların bana vermiş olduğu ilhamla yarın iş yerinde tablo şeklini değiştirerek daha kolay hale getirebilirim yardımın için tekrar teşekkür ederim eğer başara bilirsem burada paylaşırım.

Merhaba,
Yaptığım çalışmayı ekliyorum. Çalışma, excelde tanımlama, listeleme ve raporlama mantığına göre yapıldı. Sizin çalışmanızda veri girişi doğrudan tablo sayfasına yapılıyordu. Bu, çözümün zorlaşmasının sebeplerinden biriydi. Beğenirseniz eksik gördüğünüz noktaları yazın; yardımcı olmaya gönüllü pek çok kişi çıkacaktır. İyi geceler dilerim.
Not:Mimari ve formülasyonlarda Sayın Ferhat Pazarçevirdi' nin bazı çalışmalarından yararlanılmıştır. Rapor sayfasını oluşturan kodlarsa Sayın Turist' in emeğidir. İkisine de saygılarımı sunuyorum; teşekkür ediyorum.
Sayın @Fath ,
Emeğe ve bilgiye saygılı davranışınız için teşekkür ederim.
Sağolun.

Rica ederim. Değerli paylaşımlarınız ufkumuzu genişletiyor. Devamını diliyorum.

Geri