• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formdan excel sayfasina veri gondermek.

Excel Vers. ve Dili
Office2000
Label1 "A1(sütununa)" - TextBox1 "B1(sütununa)"
Label2 "A2(sütununa)" - TextBox2 "B2(sütununa)"
Label3 "A3(sütununa)" - TextBox3 "B3(sütununa)"
ListBox1 (6 sütun var - A-B-C-D-E-F)
ListBox2 (6 sütun var - A-B-C-D-E-F)

Bunlari hucrelere atmak istiyorum nasil yapabilirim? Birde su onemli her defasinda altina eklemeli yani eskisinin ustune yazmamali

Merhaba.

A sütunu ilk boş hücrenin satır numarası; Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row+1 olduğuna göre;
Cells(Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row+1, "A")=Label1 gibi düşünülebilir.

Sorun yaşarsanız, cevabımın altındaki İMZA bölümünü okuyarak;
sorunuzu gerçek belgenizle aynı yapıda bir örnek belgeyle destekleyin.
.

Evet bu şekilde oldu. Ancak sadece bir defa atıyor. Yani her tıklayışta altına eklemeli. Bu şekilde kayıt oluşturmak istiyorum çünki. Örneğin; Müşteri adı: Ahmet "Ekle" diyorum Mehmet "Ekle" diyorum. Sonuçta şöyle bir görüntü olmalı;

Ahmet
Mehmet
Ali
...
...

Çok özür dilerim sorun yok. Biraz daha dikkat etmem gerekirdi. Evet verdiğiniz kod ile halloldu.

İhtiyaç görüldüğüre göre mesele yok.
İyi günler dilerim.
.

Ömer hocam,
TextBox ve Labellerde sıkıntı yok. Ancak Listbox verilerini bu komutla atamıyorum. Listbox içerisinde 6 sütun var ve alt alta veriler ekliyorum. Bunları nasıl atabilirim.

Tekrar merhaba.

Bu şekilde destek almanız ve sonuca ulaşmanız çok zor.

Cevaplarımın altındaki İMZA bölümündeki açıklamaları okuyarak
sorunuzu, gerçek belgenizle aynı yapıda (kullanılan userform/kod/formül içerisinde olacak şekilde)
olmak üzere örnek belgeyle desteleyerek sonuca ulaşmayı kolaylaştırabilirsiniz.
.

labeller ve textbox lar excel hücrelerine gidiyor ancak listbox ları gönderemedim. Birde listboxlarda şöyle bir sıkıntı var; labeller ve textboxlar A-B-C-D.... hücrelerine sırasıyla aktarılıyor ama listboxlarda hem sütün hemde satır var yani listbox sütunlarını yine (örneğin)...E-F-G-H diye gönderdiğimizi farzedersek satırlarda aynı hücre sütunlarına karşılık gelmeli ve bir sonraki hücre eklemelerinde A sütünü boş olacağından A2 ye eklemeye başlarsa olmayacaktır. Sonuçta bir sonraki eklemeyide listbox satırlarının bittiği satırı referans almalı. Dosyayı incelerseniz demek istediğimi daha iyi anlarsınız.
Yardımcı olurmusunuz. (Şu anki Asıl sorun listboxları hücreye aktaramamak.)

http://s6.dosya.tc/server8/cngcj5/fis2.rar.html

Bu komutlarla atıyor ancak textboxların ardından atmıyor birde altına bir sonraki işlemi atmıyor.

Dim s1 As Worksheet, sat As Integer, sut As Integer
Set s1 = Sheets("Sheet1")
sat = UBound(ListBox4.List, 1)
sut = UBound(ListBox4.List, 2)
s1.Range(s1.Cells(6, 1), s1.Cells(6 + sat, 1 + sut)).Value = ListBox4.List

http://s6.dosya.tc/server8/w75uh6/fis2.rar.html

Geri