• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formda 3 combobox ile süzme :(

Excel Vers. ve Dili
Office 2010
İnanın bu formu yapmak için 1 haftadır ger gece saat 2'de yatıyorum. çok uğraştım (oradan buaradan kod çal, değiştir, uyarla vs) ancak elimden gelen bu. şimdi bizim form aşağıda. isteğim ise gerek köyüne, gerek soyadına ve gerekse adına göre comboboxlerdan süzme işlemi. bilgi için; formumda aslında 2200 kişinin verileri işlenmiş haldeydi ama ben dosya kabarık olmasın diye biraz sayıyı düşürdüm.

Adı ve Soyadı için neden iki ayrı combobox koydunuz? Birde süzme işlemi sonucunda birden fazla veri çıkarsa ki köye göre seçimde çıkacaktır, bunlar nasıl listelenecektir? çünkü tüm listeyi görmenizi sağlayan bir nesne kullanmamışsınız, örneğin bir listbox kullanabilirdiniz. Ama örneğin seçilen köye göre verilerin toplamını yazdıraksanız sorun yok.

Adı ve Soyadı için neden iki ayrı combobox koydunuz? Birde süzme işlemi sonucunda birden fazla veri çıkarsa ki köye göre seçimde çıkacaktır, bunlar nasıl listelenecektir? çünkü tüm listeyi görmenizi sağlayan bir nesne kullanmamışsınız, örneğin bir listbox kullanabilirdiniz. Ama örneğin seçilen köye göre verilerin toplamını yazdıraksanız sorun yok.

formda 2200 kişiden bahsetmiştim. aynı veyahut farklı köydeki vatandaşlardan aynı soyisme sahip olanlar ve hatta isim ve soyisim aynı olan vatandaşlar çok var. bunun için iki ayrı combox koydum. (süzmeyi önce soyisim sonra isim şeklinde istiyordum. köy ilave bir seçenek olmasa da olur ama olsa daha iyi olur:))

listbox fikriniz çok güzel fekat onun için dün gece çok uğraştım ama kodları kendi programcığıma uyarlayamadım kısacası beceremedim. siz böyle bir fonksiyon eklerseniz minnettar olurum.

Dosyanıza bir listbox ekledim. Bu şekilde bir çözüm sanırım kullanışlı oldu, listboxtaki veriye çift tıklayarak veriyi çağırabilirsiniz.

çok teşekkür ederim. fazlasıyla yardımcı oldunuz.

Dosyanıza bir listbox ekledim. Bu şekilde bir çözüm sanırım kullanışlı oldu, listboxtaki veriye çift tıklayarak veriyi çağırabilirsiniz.

Levent Bey; dosyayı indirmeye çalıştım ama indiremedim. benimde aynı sorum var aracın plakası üzerinden dönem yılı ve dönem ayı olmak üzere listboxta üçlü süzme işlemi yapmak istiyorum bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim

Aynı konuda benimde yardıma ihtiyacım var. Formda bulduğum ama dosyama uyarlayamadığım bir örnek dosyayı ilişikte gönderiyorum. Belki size yardımcı olur. Benzer bir Listbox arama ile ilgili aşağıdaki linkte bir sorum var, üstadlar buna bir el atarlarsa birkaç kişiye birden yardımcı olacaklar.

http://www.excel.web.tr/f14/listbox-icerisinde-arama-yapma-t106284.html

Ekli dosyalar

Aynı konuda benimde yardıma ihtiyacım var. Formda bulduğum ama dosyama uyarlayamadığım bir örnek dosyayı ilişikte gönderiyorum. Belki size yardımcı olur. Benzer bir Listbox arama ile ilgili aşağıdaki linkte bir sorum var, üstadlar buna bir el atarlarsa birkaç kişiye birden yardımcı olacaklar.

http://www.excel.web.tr/f14/listbox-icerisinde-arama-yapma-t106284.html

Merhaba
Dosyanıza çözüm üreteceğim ama herhangi bir açıklama görmedim.

İhsan Bey, çözüm beklediğim dosya linkini verdiğim "Listbox içerisinde arama yapma" başlığındaki "ornek" isimli dosya.

İlginiz için teşekkürler

İlhan bey benim sorunum 3 lü, 2 li ve tekli olmak üzere birine bağımlı ve bağımsız sogu yapmak. yani harcama yapılan yerini sogulatıp bu yerin dönem yılını ve ayını ayrı ayrı sogulatmak istiyorum ve bunun toplamını görmek istiyorum ve sadece yıl, sadece ay ve gider yeri olmak üzere tek sogulama yapıp toplamını almak istiyorum bunu nasıl çöze biliriz yardım ederseniz çok sevinirim. işmdiden ilginize teşekkürler

Ekli dosyalar

İlhan bey benim sorunum 3 lü, 2 li ve tekli olmak üzere birine bağımlı ve bağımsız sogu yapmak. yani harcama yapılan yerini sogulatıp bu yerin dönem yılını ve ayını ayrı ayrı sogulatmak istiyorum ve bunun toplamını görmek istiyorum ve sadece yıl, sadece ay ve gider yeri olmak üzere tek sogulama yapıp toplamını almak istiyorum bunu nasıl çöze biliriz yardım ederseniz çok sevinirim. işmdiden ilginize teşekkürler

Merhaba
Bize işkence yapmaya mı çalışıyorsunuz_?
Bir userform eklemişsiniz x çalışmıyor çıkış butonu yapmışsınız buda tamamen dosyadan çıkıyor. Bu konuda size yardımcı olmayacağım.

Merhaba
Bize işkence yapmaya mı çalışıyorsunuz_?
Bir userform eklemişsiniz x çalışmıyor çıkış butonu yapmışsınız buda tamamen dosyadan çıkıyor. Bu konuda size yardımcı olmayacağım.

İlhan bey ben userform dan önceden girmiş olduğum verileri süzmek istiyorum bunuda ListBox1 da görünen verileri ne için harcama yaptığımızı ComboBox1 ile süzüp ComboBox2 ile süzülen ComboBox1 içinden Yılı süzecek, ComboBox1 ve ComboBox2 nin süzdüğünüde ay olarak ComboBox3 süzecek. eklediğim süzme kodu

Dim k As Range, adrs As String, j As Byte, a As Long, myarr()
ReDim myarr(1 To 52, 1 To 1)
With Worksheets("GİDER.TAKİP")
Me.ListBox1.RowSource = vbNullString
'Show all records of Database on Sheet1
If .FilterMode Then .ShowAllData
Set k = .Range("A2:A65536").Find(ComboBox1.Text & "*", , xlValues, xlWhole)
If Not k Is Nothing Then
adrs = k.Address
Do
a = a + 1
ReDim Preserve myarr(1 To 52, 1 To a)
For j = 1 To 52
myarr(j, a) = .Cells(k.Row, j).Value
Next j
Set k = .Range("A2:A65536").FindNext(k)
Loop While Not k Is Nothing And k.Address <> adrs
ListBox1.Column = myarr
End If
End With

tekli olarak güzel çalışıyor ama kordineli çalışmıyor ben bu konuda yardım istiyorum ve süzülen lerin toplamınıda userform da görünmesini istiyorum bukonuda yardımcı olabilirmisiniz?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Dosyanızda "fatura tarihi" başlığında değişiklik yaptım.

Ekli dosyalar

Korhan Hocam aynı işlemi saat hesaplarken hata veriyor toplam saati almak istiyorum bunu nasıl yapa bilim

Ekli dosyalar

Ekteki dosyamı inceleyip yardımcı olabilecek birisi var mı?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
birisi yardım edebilir mi acaba lütfennn

Geri