• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Format atmak ve makro sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan modoste
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
merhaba sayın hocalarım
3 gün önce format atıldı bilgisayara office 2003 yüklendi tekrar
fakat siz hocalarımın makrolu 2-3 çalışmasını tıkladığımda açarken çalıştırmadı güvenlik ile ilgili uyarı geldi
ilk bildiğim şey araçlar/makro/güvenlik tıkladığımda
yüksek düzeydeydi
en düşüğe aldım fakat çalışmadı
biryerlerde hata yapıyorum acaba format atıldıktan sonra makro ile çalışması gereken dosyaların açılmama sorunu olabilir mi.

merhaba
Programınızı açmadan önce boş bir excel sayfası açıp
makrolar/güvenlik/ ortadüzeyi ayarlayıp kapatıp sonra programınızı açıp makroları etkinleştirmeyi deneyiniz

bu sorunu yaşadığım bilgisayarım yanımda değil ayrıca büroda ön muhasebe çalışan arkadaşımın bilgisayarına da format atılmıştı ben makrolu çözümü arkadaşım kullansın diye yaptırmıştım
ama onun bilgisayarındada aynı uyarıları verdi.
ALT+F8 yapınca açılan küçük pencerede tek makro adı var zaten seçip ENTER dediğimde iki bilgisayardada uyarı penceresi (içinde açıklamalar olan) açılıyo çalıştıramadık ve kötü oldu
PATRON dün ordaydı ve sonuç alamadık :(
büroma 5 gün sonra döndüğümde dedikelrinizi yapacam ama ilk güvenlik ayarı yüksekte idi
ben en düşüğe aldım ki daha önce bunun yapılması söylenirdi sonuç alamadım.
orta düzeyi deneyecem bakalım ne olacak

şimdi forum sorduğum sorunun cevap modülünü laptopta deneyecem çalışıp çalışmadığını biraz sonra yazacam bu foruma

merhaba tekrar az önce yaptığım şeyi anlatmak istiyorum
laptopuma forumda fonksiyonlar kısmında sayın ömer hocamın makrolu çözümünü sorumu ilk sorduğum excel dosyasını önce kaydettim
sonra hocamın yazdığı modülü uyguladım kapatıp açtım exceli ilk önce güvenlik düzeyi uyarısı geldi
sonra güvenlik düzeyini en düşük aldım kapatıp açtım ve makro çalıştı
acaba işte bilmek istediğim format attığım bilgisayarda da aynı işleri yaptığımda neden sonuç alınmadı başka bir ayarlama mı daha kontrol edilmesi gerekir
az önce makro güvenlik ayarları linkine baktım ama anlayamadım.

merhaba
güvenlik ayarını orta düzey ayarlayıp veya (düşük) tamam tıklandıkdan sonra kapatıp tekrar açtınızmı tekrar açtıktan sonra programınızı açıp makroyu etkinleştir tıklanıp ilgili modülü açıp RUN/Run Sub/Userform F5 tıklayıp deneyiniz

sayın numan şamil
dediklerinizi cuma günü inşallah çalıştığım yere gidince yapacam tekrar foruma dönerim.

Geri