• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Form kullanım?

Merhaba sayın igultekin2000 ; dosyanızı yedekleyip lütfen deneyiniz zira yanlışım olabilir denemeden sadece yazarak kodladım.

Buradan İndirebilirsiniz.

Muhtemelen hata verecek. Form kodlarını burdan komple kopyalayınız.

Kod:
Private Sub ComboBox1_Change()
Dim ara As String
ara = ComboBox1.Value
getir = Application.WorksheetFunction.VLookup(ara, Sheets("UNVANLAR").Range("A2:B65536"), 2, False)
TextBox5.Value = getir
End Sub

Private Sub CommandButton1_Click()
Sheets("İndirilecek KDV Listesi").Select
Sheets("İndirilecek KDV Listesi").Range("C65536").End(xlUp).Offset(1) = TextBox1.Text   'Tarih
Sheets("İndirilecek KDV Listesi").Range("D65536").End(xlUp).Offset(1) = TextBox2.Text   'Seri
Sheets("İndirilecek KDV Listesi").Range("E65536").End(xlUp).Offset(1) = Val(TextBox3.Text)   'Sıra No
Sheets("İndirilecek KDV Listesi").Range("F65536").End(xlUp).Offset(1) = ComboBox1.Text  'Satıcı Ünvan
Sheets("İndirilecek KDV Listesi").Range("G65536").End(xlUp).Offset(1) = TextBox5.Text   'Vergi/TC
Sheets("İndirilecek KDV Listesi").Range("H65536").End(xlUp).Offset(1) = ComboBox2.Text  'Hizmet
Sheets("İndirilecek KDV Listesi").Range("I65536").End(xlUp).Offset(1) = TextBox7.Text   'Hizmet Miktar
Sheets("İndirilecek KDV Listesi").Range("J65536").End(xlUp).Offset(1) = TextBox8.Text   'Hizmet KDV Hariç Matrah
Sheets("İndirilecek KDV Listesi").Range("K65536").End(xlUp).Offset(1) = TextBox9.Text   'KDV
If TextBox8.Text = "" Then TextBox8.Text = "-"
Sheets("İndirilecek KDV Listesi").Range("L65536").End(xlUp).Offset(1) = TextBox8.Text   'GGB Tescil No
Sheets("İndirilecek KDV Listesi").Range("M65536").End(xlUp).Offset(1) = TextBox9.Text   'İndirim KDV Dönem
MsgBox "Veri Girişi Yapıldı.", vbOKOnly
Unload Me
UserForm1.Show
End Sub

Private Sub CommandButton2_Click()
MsgBox "Program Kapatılıyor.", , "TEGCreative Graphics & Web And Office Solutions"
ActiveWorkbook.Save
ActiveWorkbook.Close True
End Sub

Private Sub UserForm_Initialize()
TextBox1.Text = Format(TextBox1.Text, "dd.mm.yyyy")
ComboBox1.RowSource = "UNVANLAR!A2:A" & Sheets("UNVANLAR").Cells(65536, "A").End(xlUp).Row
ComboBox2.RowSource = "HIZMET!A2:A" & Sheets("HIZMET").Cells(65536, "A").End(xlUp).Row
End Sub

Son düzenleme:
tarih formatında hata verdi

Merhaba sayın igultekin2000 ; dosyanızı yedekleyip lütfen deneyiniz zira yanlışım olabilir denemeden sadece yazarak kodladım.

Buradan İndirebilirsiniz.

Muhtemelen hata verecek. Form kodlarını burdan komple kopyalayınız.

Kod:
Private Sub ComboBox1_Change()
Dim ara As String
ara = ComboBox1.Value
getir = Application.WorksheetFunction.VLookup(ara, Sheets("UNVANLAR").Range("A2:B65536"), 2, False)
TextBox5.Value = getir
End Sub

Private Sub CommandButton1_Click()
Sheets("İndirilecek KDV Listesi").Select
Sheets("İndirilecek KDV Listesi").Range("C65536").End(xlUp).Offset(1) = TextBox1.Text   'Tarih
Sheets("İndirilecek KDV Listesi").Range("D65536").End(xlUp).Offset(1) = TextBox2.Text   'Seri
Sheets("İndirilecek KDV Listesi").Range("E65536").End(xlUp).Offset(1) = Val(TextBox3.Text)   'Sıra No
Sheets("İndirilecek KDV Listesi").Range("F65536").End(xlUp).Offset(1) = ComboBox1.Text  'Satıcı Ünvan
Sheets("İndirilecek KDV Listesi").Range("G65536").End(xlUp).Offset(1) = TextBox5.Text   'Vergi/TC
Sheets("İndirilecek KDV Listesi").Range("H65536").End(xlUp).Offset(1) = ComboBox2.Text  'Hizmet
Sheets("İndirilecek KDV Listesi").Range("I65536").End(xlUp).Offset(1) = TextBox7.Text   'Hizmet Miktar
Sheets("İndirilecek KDV Listesi").Range("J65536").End(xlUp).Offset(1) = TextBox8.Text   'Hizmet KDV Hariç Matrah
Sheets("İndirilecek KDV Listesi").Range("K65536").End(xlUp).Offset(1) = TextBox9.Text   'KDV
If TextBox8.Text = "" Then TextBox8.Text = "-"
Sheets("İndirilecek KDV Listesi").Range("L65536").End(xlUp).Offset(1) = TextBox8.Text   'GGB Tescil No
Sheets("İndirilecek KDV Listesi").Range("M65536").End(xlUp).Offset(1) = TextBox9.Text   'İndirim KDV Dönem
MsgBox "Veri Girişi Yapıldı.", vbOKOnly
Unload Me
UserForm1.Show
End Sub

Private Sub CommandButton2_Click()
MsgBox "Program Kapatılıyor.", , "TEGCreative Graphics & Web And Office Solutions"
ActiveWorkbook.Save
ActiveWorkbook.Close True
End Sub

TextBox1.Text = Format(TextBox1.Text, "dd.mm.yyyy")
ComboBox1.RowSource = "UNVANLAR!A2:A" & Sheets("UNVANLAR").Cells(65536, "A").End(xlUp).Row
ComboBox2.RowSource = "HIZMET!A2:A" & Sheets("HIZMET").Cells(65536, "A").End(xlUp).Row
End Sub

TextBox1.Text = Format(TextBox1.Text, "dd.mm.yyyy") satırda hata veriyor

Tekrar merhaba ;
Initialize de tarih textbox formatını silip

Kod:
[CODE]Private Sub TextBox1_Change()
With TextBox1
.SelLength = 1
If .SelText = "." Then
.SelStart = .SelStart + 1
.SelLength = 1
End If
End With
End Sub
With TextBox1
.MaxLength = 10
.EnterFieldBehavior = fmEnterFieldBehaviorRecallSelection
.Text = "##.##.####"
.SelStart = 0
.SelLength = 1
End With
End Sub[/CODE]
Şu kodları ekler misiniz ?

Ayrıyeten boşluklu sayfa isminde kaydederken hata yapıyor şimdi baktım.Onun ismini KDVListe olarak değiştirip denedim ve kaydetti. Yalnız listedeki 150 satırdan sonra toplam aldırmışsınız. O olmaması gerek. Çünkü formdan çıkan veri satırdaki/sütundaki son dolu hücreyi bulup +1 altına yazdığından onun altına yazıyor. Genel toplamı toplam al deyip form üzerinden hesaplatıp en son yazabilirsiniz. Textbox'da bu şekilde çıktı ve hata vermedi tarih formatı ile çıkıyor şuan.

hata veriyor

Ayrıyeten boşluklu sayfa isminde kaydederken hata yapıyor şimdi baktım.Onun ismini KDVListe olarak değiştirip denedim ve kaydetti. Yalnız listedeki 150 satırdan sonra toplam aldırmışsınız. O olmaması gerek. Çünkü formdan çıkan veri satırdaki/sütundaki son dolu hücreyi bulup +1 altına yazdığından onun altına yazıyor. Genel toplamı toplam al deyip form üzerinden hesaplatıp en son yazabilirsiniz. Textbox'da bu şekilde çıktı ve hata vermedi tarih formatı ile çıkıyor şuan.

Private Sub TextBox1_Change()
With TextBox1
.SelLength = 1
If .SelText = "." Then
.SelStart = .SelStart + 1
.SelLength = 1
End If
End With
End Sub

With TextBox1
.MaxLength = 10
.EnterFieldBehavior = fmEnterFieldBehaviorRecallSelection
.Text = "##.##.####"
.SelStart = 0
.SelLength = 1
End With
End Sub
iki kod yazılmış ikisini de mi kullanacağız. ayrıca bu makroyu modüle mi kopyalayacığız uyguluyamadım.

Tekrar düzenleme yaptım ve sorunsuz kayıt yapıldı. Kapat diyince userform unload yaptırıyoruz. Başka bir arzunuz var mı ? Beni yormuyorsunuz ayrıca öyle düşünmeyin hem ben bildiklerimi tekrar etmiş oluyorum hemde size yardımcı oluyorum daha güzel birşey var mı ? :)
Tekrar burdan indirip inceleyiniz.

Sorun yok

Tekrar düzenleme yaptım ve sorunsuz kayıt yapıldı. Kapat diyince userform unload yaptırıyoruz. Başka bir arzunuz var mı ? Beni yormuyorsunuz ayrıca öyle düşünmeyin hem ben bildiklerimi tekrar etmiş oluyorum hemde size yardımcı oluyorum daha güzel birşey var mı ? :)
Tekrar burdan indirip inceleyiniz.

alakanıza teşekkürler, sorunsuz çalışıyor

Geri