• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Form düğmesine bastığımda gelen uyarının anlamı

Excel Vers. ve Dili
excel 2016
Herkese merhaba!!! değerli arkadaşlar arşivimdeki bazı dosyalarda bulunan çeşitli isimlerdeki düğmelere tıkladığımda ekte gönderdiğim resimdeki uyarı gelmekte.tamam düğmesine tıkladığımda ise vba editörüne gitmekte.bu sorunun kaynağı ne olabilir,nasıl giderebilirim? yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden şükranlarımı sunarım; saygılar!!

Ekli dosyalar

Merhaba,

Olmayan yada hatalı referanslarınız var.

VBA ekranında Tools / References bölümünde "MISING" ile işaretli seçenek varsa kaldırınız. Olmayan referanslar için uygulamanızı görmekte fayda var.

Tahminim;

MSCOMCT2.OCX

MSCOMCTL.OCX

bu ocx. dosyaları sizde yok. Yükleyim tanımlamanız gerekir.

.

Merhaba!! sayın Ömer uzmanım bir önceki mesajıma hata aldığım dosya eklemediğim için özür diliyorum daha önce indirdiğim bir kod arşiv dosyasını ekliyorum. yardımlarınız ve alakanız için şükranlarımı arz ederim saygılar!!!

Ekli dosyalar

VB ekranına geçin. Tools / References menüsünü tıklayın.
Açılan pencerede "Browse" tıkladıktan sonra "System32" klasöründe bulunan "MSCOMCTL.OCX" dosyasını bulun ve seçtikten sonra pencereyi kapatın.

Daha sonra bir userform üzerine listview eklemeyi deneyin. Eğer ekleyebiliseniz diğer işlemi gerçekleştirmişsiniz ve artık dosyanızı hata almadan açabilirsiniz.

.

Merhaba Sayın Ömer bey Browser da dediğinizi bulamadım.başlat menüsünden sistem 32 klasörüne gittiğimde ise var.orada buldum MSCOMCTL.OCX browser da nasıl bulabilirim. saygılar!!! zahmet olmaz ise küçük bir resimle gösterbilir iseniz minnettar olurum.

Bunu yazmıştım.

"VB ekranına geçin. Tools / References menüsünü tıklayın.
Açılan pencerede "Browse" tıkladıktan sonra"

Tekrar denermisiniz..

.

Merhaba Sayın Ömer bey yazdıklarınızı adım adım uyguladım eklediğim dosyada siz bulabildinizmi bilmiyorum ama maalesef ben bulamadım ilginiz teşekkürlerimi arz eder saygılar sunarım!!!

Farklı yoldan gidelim;

Başlat / Çalıştır

regsvr32 MSCOMCTL.OCX

komutunu yazarak entera basın.

Daha sonra dosyanızı açıp denermisiniz hata verecek mi?

.

Merhaba sayın Ömer bey!!! evdeki bilgisayarda hata aldığım dosyaları açabiliyorum.sorın yok yani,pazartesi günü işyerindeki bilgisayarda da 8 nolu mesajnızı değerlendirip dönüş yapacağım ilginiz için şükranlarımı sunar başarılar dilerim.

Son düzenleme:
Sayın Ömer bey!!! 8 nolu mesajınızda ki yöntem başarılı sonuç verdi dosyalarımı açabilmekteyim,,ilginiz ve alakanız için teşekkür eder, saygılar sunarım!!!

Merhaba Ömer Bey.
Başlat / Çalıştır
regsvr32 MSCOMCTL.OCX

yaptığımda aşağıdaki hatayı alıyorum.

4j01u.jpg

Ayrıca
"VB ekranına geçin. Tools / References menüsünü tıklayın.
Açılan pencerede "Browse" tıkladıktan sonra"
MSCOMCTL.OCX dosyasını bulup "ok" diyorum olmuyor. Sonra dosyayı farklı katdetmeye çalışıyor. Onda da başarısız olup aşağıdaki hatayı veriyor.

4j022.jpg

Oradan çıktığımda da aşağıdaki problemle beraber başladığım yere dönmüş oluyorum. Yani sıfır elde var sıfır...

4j029.jpg

C:\Windows\System32 klasöründen "Cmd" dosyasını bulup sağ tıklayın ve "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini kullanın.

Gelen ekranda komut satırına regsvr32 MSCOMCTL.OCX yazıp entera basın işlem bittikten sonra exit yazarak entera basın, pencere kapanacaktır.

Bu işlemden sonra eski açtığınız STOK TAKİP SATIŞ dosyasını tekrar açarsanız formdaki bazı nesneler silinmiş olabilir. Bu yüzden işyerinde daha önce bu dosyayı hic açmadığınız bir yedeğini bulup açarsanız hata almaz ve formda nesne kaybına uğramamış olursunuz.

.

Geri