• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Form doldururken eksik veya hatalı veri girmeyi engellemek

Excel Vers. ve Dili
TÜRKÇE
Arkadaşlar ben Excel de müşterilerimin bilgilerini girdiğim bir form oluşturdum. Bu dosya benim için aynı zamanda veri bankası olacak.
Yapmak istediğim forma yanlış veya eksik bilgi girememek. Çünkü Excel den anlamayan personelim var ve ben onun hata yapmasını engellemek istiyorum.

Örneğin: Müşterinin adını yazdım ama yan tarafta Meslek bilgisini yazmayı unuttum, TC bilgisine geçtim. İstiyorum ki bir eksik olduğunda bana ikaz gelsin.
Amacım veritabanını eksiksiz ve hatasız doldurtmak. Ekteki dosyanın içinde İkaz Kutusu İçerisinde kendimce bir çalışma yaptım. İncelerseniz sevinirim. Yeni fikirlere açığım. Mesela farklı bir Fonksiyon tavsiyesi iyi olur. Şimdiden teşekkürler.

Amaç 1:
Form boş iken ikaz kutusu 1(bir) versin. (C3 den S3 e kadar (C3:S3) formu boşaltın göreceksiniz. Ama Dikkat Q3 de formül var, onu silmeyin.)

Amaç 2:
Form eksiksiz ve yanlışsız doldurulduğunda ikaz kutusu 1(bir) versin. (Dosyayı ilk açtığınızda Eksiksiz ve Yanlışsız şekilde doldurulmuştu.) Fakat Malüm; bu form soldan sağa doğru dolduruluyor. Ben istedim ki C2 den başladığımda ikaz kutum hemen 0(sıfır) vermeye başlamasın. Ben soldan sağa adım adım ilerlerken de daima 1 versin. Arada Hücre atlarsam 0 versin.

Amaç 3:
Bir veya birden fazla bilgi eksik ise ikaz kutusu 0 (sıfır) versin. (Örneğin E3 hücresinin içini boşaltın ikaz kutusunun 0 verdiğini göreceksiniz.)
Fakat E3 ve F3 ikisi birden boş iken ikaz kutusu 1 veriyor. Ve ben bunu istemiyorum. Bunu yanyana hangi iki hücrede birden yaparsanız aynısı oluyor.
Şimdiden teşekkürler. İnşallah birinin ilgisini çeker.

Ekli dosyalar

Geri