• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Form Denetimi-Birleşik Kutu Kullanımı

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Değerli arkadaşlarım.İyi geceler hayırlı ramazanlar.
Aşağıda size verdiğim örnek.xlsx dosyasına Birleşik kutu ekledim.Ben kutudan bir isim seçtiğimde hemen üstündeki resmi değişsin ve H5 hücresine denk gelen kısımdaki okul numarası da değişsin.Örneğimdeki ad tanımla yöntemiyle yapılmış listeleme var.Ben onunla değil de Birleşik kutudan seçeceğim isimle dwğişiklik yapılsın istiyorum.Diğer kısımları H5 hücresine bağlayacağım.Onu ben yaparım.
Sizden istediğim şu.
1.A4-E4 aralığını kaplayan birleşik kutuyaisim listesini eklemeniz.
2.Kutudan bir isim seçince hemen üstündeki resmin isme göre değişmesi
3.Kutudan isim seçince H5 hücresindeki okul numarasının isme göre değişmesi. Bu 3. madde çok önemli çünkü Genel sayfasında tüm bilgiler h5 hücresindeki değere göre gelecek.
İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

sayın hamitcan dediklerinizin hepsini indirdim ve açıp kontrol ettim.Ne yazıkki yapamadım.Saygılarımla

Bence resimleri Excel dosyası içinde tutmayın çünkü dosyanız ağırlaşabilir. Bu yüzden ayrı bir klasör içinden resimleri çağırın.

Ağır olması sorun değil.Esas sorun bu dosya içinde o resimleri nasıl çağıracağım.İsim girdiğimde ismi göre resmi klasörden nasıl excele göstereceğimi bilmiyorum.Şimdilik bu böyle olsun.Öğrendikçe onu da yaparım.Saygılarımla

Kod:
Sub Getir()
On Error Resume Next
Application.ScreenUpdating = False

Sheets("GENEL").Shapes("resim").Delete
isim = Sheets("Aile").Cells(Sheets("GENEL").[a4] + 1, 3)
Sheets("RSM").Select

Sheets("RSM").Shapes(isim).Copy
Sheets("GENEL").[a1].PasteSpecial
Sheets("GENEL").Select
Selection.ShapeRange.Name = "resim"
[B4].Select
End Sub

Ekli dosyalar

Geri