• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

for next loop

Arkadaşlar şöyle bir problemim var , elimde belli bir hesap düzenine ait bir tablo mevcut. İkinci bir excel sayfasında ise, ilk sayfadaki tablolarda kullanılan parametrelerin bir tablosu mevcut.Benim yapmak istediğim ise , ikinci sayfadaki verileri birinci sayfada yerine koyarak çıkan sonucu yine ikinci sayfada yazdırmak.Ben daha önce tek bir değişken için forumdaki moderator arkadaşlardan yardım almıştım çok da işime yaradı, ama birden fazla değer için olan şeklini çalıştıramadım.
Ekte ilgili probleme ait göstermelik basit bir düzen oluşturdum. Yapmak istediğim buradaki işlemler yani A+B+C+D yapmak değil, özellikle belirtiyorum.Eklediğim sadece örnek bir dosya.
Amacım birinci tabloyu şablon olarak kullanarak ikinci tabloda veriler ve sonuçlarını listelemek.
Teşekkür ediyorum şimdiden ..

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,

Sorunuzu anlayamadım. Daha detaylı açıklama yapınız.

.

Sn. Ömer Bey,
Eklediğim tabloda birinci sayfada basit bir işlem var şöyle ki E kolonunun değerini A,B,C ve D kolonundaki değerleri toplayarak veriyor.Benim istediğim ise benim bir veri kümem ikinci sayfada olsun yani ikinci sayfada farklı A,B,C ve D değerlerinin bir listesi olsun.Bu değerlerin her bir satırına ait değerleri birinci sayfada işleme sokarak E'de bulduğu sonucu yine ikinci sayfada E kolununda yerine yazsın istiyorum.
Yani formüllerle yapmak isteseydim, birinci sayfada E2'de bulunan formülü alır ikinci sayfada E2'ye kopyalar ve cursor ' ı aşağı sürüklerdim.
Umarım biraz daha açıklayıcı olmuştur.

Selamlar,

Aşağıdaki kodu denermisiniz.

Kod:
Option Explicit

Sub SONUÇLARI_HESAPLA()
    Dim X As Long

For X = 2 To Sheets("Sheet2").Range("A65536").End(3).Row
        If Sheets("Sheet2").Cells(X, 1) <> "" Then
        Sheets("Sheet1").Range("A2") = Sheets("Sheet2").Cells(X, 1)
        Sheets("Sheet1").Range("B2") = Sheets("Sheet2").Cells(X, 2)
        Sheets("Sheet1").Range("C2") = Sheets("Sheet2").Cells(X, 3)
        Sheets("Sheet1").Range("D2") = Sheets("Sheet2").Cells(X, 4)
        Sheets("Sheet2").Cells(X, 5) = Sheets("Sheet1").Range("E2")
        End If
    Next

MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub

Sn. Korhan Ayhan,
Kesinlikle tam istediğim şey bu. Çok teşekkür ederim zahmetleriniz için,elinize sağlık.

Geri