Merhaba Arkadaşlar,
Makro yazmaya çalışıyorum yeni amatör bir arkadaşınız olarak
Ancak döngü kurmayı bir türlü beceremedim.
Üyelik alamadığım için ek olarak veremiyorum ama şöyle anlatayım.
Dosya geniş bir dosya ve her ay amelelik yapıyorum resmen. Oradan al oraya kopyala işi.
Dosyayı anlatmaya çalışayım.
A B C ..... AI ' ya kadar gidiyor.
Aşağıya doğru yaklaşık 2000 satır var. ve değişebiliyor. (1800 gibi,2200 gibi )
Yapmak istediğim şey şu; ben makroyu çalıştırdığımda D sütununda yer alan sayılar arasında belirteceğim sayıyı arasın ve bulsun. bulduğunda onu yeni bir sekmede yazsın ve sağ tarafında doğru mesela d e f g h ı j kolonlarındaki sayıları yazsın. daha sonra D sütununda yine aşağıya doğru arama yaparak o belirtmiş olduğum sayıyı her bulduğunda bu işlemi yapsın.
Ben şöyle bir çalışma yaptım. Aşağıda paylaştım.
Lütfen arkadaşlar bana yardımcı olun ben çıkamadım işin içinden. Kafayı yemek üzereyim uykularım kaçıyor evliliğim sallantıya girdi resmen
Makro yazmaya çalışıyorum yeni amatör bir arkadaşınız olarak
Ancak döngü kurmayı bir türlü beceremedim.
Üyelik alamadığım için ek olarak veremiyorum ama şöyle anlatayım.
Dosya geniş bir dosya ve her ay amelelik yapıyorum resmen. Oradan al oraya kopyala işi.
Dosyayı anlatmaya çalışayım.
A B C ..... AI ' ya kadar gidiyor.
Aşağıya doğru yaklaşık 2000 satır var. ve değişebiliyor. (1800 gibi,2200 gibi )
Yapmak istediğim şey şu; ben makroyu çalıştırdığımda D sütununda yer alan sayılar arasında belirteceğim sayıyı arasın ve bulsun. bulduğunda onu yeni bir sekmede yazsın ve sağ tarafında doğru mesela d e f g h ı j kolonlarındaki sayıları yazsın. daha sonra D sütununda yine aşağıya doğru arama yaparak o belirtmiş olduğum sayıyı her bulduğunda bu işlemi yapsın.
Ben şöyle bir çalışma yaptım. Aşağıda paylaştım.
Lütfen arkadaşlar bana yardımcı olun ben çıkamadım işin içinden. Kafayı yemek üzereyim uykularım kaçıyor evliliğim sallantıya girdi resmen
Sub aaa()
Dim i As Integer
Dim a As Integer
Sheets.Add
Sheets(ActiveSheet.Name).Name = ("koltuk")
For i = 1 To 200
For a = 1 To 200
If Sheets("ODUNC").Cells(2 + i, 4) = "11010201" Then
Cells(2, 2) = Worksheets("ODUNC").Cells(2, 4).Value
Cells(2, 2 + i) = Worksheets("ODUNC").Cells(2, 4 + a).Value
End If
Next a
Next i
End Sub