• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Fonksiyonları yada formülleri Aktif/Pasif yapmak ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan HAKANP
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sn Uzmanamele ilginiz için teşekkür ederim. Ben herhangi bir değişiklik gözlemleyemedim. Üstelik bu uygulamayı iki yüzü aşkın sütun ve ardışık olmayan 1000 kadar satırlardaki formüllere uygulamak olanaksız gibi görünüyor.

Sn Uzmanamele ilginiz için teşekkür ederim. Ben herhangi bir değişiklik gözlemleyemedim. Üstelik bu uygulamayı iki yüzü aşkın sütun ve ardışık olmayan 1000 kadar satırlardaki formüllere uygulamak olanaksız gibi görünüyor.

merhaba

klişe bir cevap vereyim; hocanın sorduğu soru hatalı.

formülün çalışmamasını istemekle 2 sonuçtan birine ulaşmak istiyorsunuz demektir.
1- dolaylı olarak formülde hatalı sonuç ürettiririm. bu formülün çalışmasını engeller ve sonuç üretmez.
2- formül çalışmaması demek; bir önceki verilerin kalması, yeni sonuç üretmemesini istemek.

gözlemleyemediğiniz nedir? üret makrosu çalıştığında G sütununda formül hatalı olduğunda, formül "çalışmıyorum" demiyor mu?
aktif makrosunu tıkladığınızda formül istenen sonucu üretmiyor mu?

Merhaba,

Aşağıdaki kod istenilen alanı hesaplar.

Kod:
Option Explicit

Sub İSTENİLEN_ALANI_HESAPLA()
[COLOR=red]   Application.Calculation = xlCalculationManual[/COLOR]
[COLOR=red]   Range("F2:F11").Calculate[/COLOR]
End Sub

Kendi kodlarınızın sonuna kırmızı satırları eklerseniz istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz.

Yani aşağıdaki şekilde uygulayın.

Kod:
Sub Dikdörtgen1_Tıklat()
[COLOR=red]    Application.Calculation = xlCalculationManual
[/COLOR]    For i = 2 To 11
    Randomize Timer
    a = Int(Rnd() * 10 + 1)
    Cells(i, 1) = a
    Next i
[COLOR=red]    Range("F2:F11").Calculate
[/COLOR]End Sub

Sizin eklemiş olduğunuz dosyada Üret butonuna basınca A sütununda sayılar üretiliyor [h1]=0 , Aftif butonuna basınca sadece [h1]=1 oluyor. F ve G sütunlarında bir değişiklik olmuyor.

Sn Korhan Ayhan aradığım çözüm buydu. Çok teşekkür ederim. Sn Uzmanamele ilginizden dolayı size de çok teşekkür ederim.

merhaba

Korhan beyin kodları işinizi gördüyse mesele yok, güle güle kullanın.
mesela; Sayfa2 A1 de; =TOPLA(A2:A11)gibi bir formül olup, bu değişimi görmek istediğinizde ne yapacaksınız?

ben hâlâ sorunuzda bir eksiklik olduğunu düşünüyorum.

Sub Dikdörtgen1_Tıklat()
Application.Calculation = xlCalculationManual
Range("a1:a11").Calculate
End Sub
bu şekil olur.

merhaba

anlatmak istediğimi anlatamıyorum galiba.
Application.Calculation = xlCalculationManual
ile hesaplamayı manuel yapıyoruz. daha sonra sayfayı hesaplama yapmak için F9 tuşu da hesaplama yapar.
ancak hesaplamayı manuel yap dediğimiz için başka sayfada, açık olan başka dosyada hesap yapmaz. hatta exceli kapatıp yeniden açtığınızda da hesaplama manuel kalacaktır.

Anlatmak istediğnizi anladım. Ama dosyamda tek düğme yok onbeşe yakın düğme var. hepsi farklı farklı hesap yapıyor. Bu yüzden kısmen çalışması yeterli benim için.

Geri