• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

fonksiyon yerine makro kullanmak

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
2016 Türkçe
Merhaba;
Ekli dosyada müşterilerin genel bilgilerini özetlediğim tablo bulunmaktadır. Tabloda son ödeme tarihlerini ve son işlem tarihlerini aldığım data tablosu bulunuyor. Data sayfasında müşterinin kodu ve açıklama kısmında "ödeme" veya "kargo" kriterine göre en yakın tarihi bulacak şekilde formülle ayarladım. Ayrıca günlerin bulunduğu bölümde ödeme sayfasından o hafta yapılan ödeme miktarlarını etopla formülü ile alabiliyoruz. Ancak tablo uzun olduğu için hesaplamalar çok uzun sürüyor. Hesaplamaları el ile yapmamda açıkcası çok işime gelmiyor. Bunu bir makro ile yapabilir miyiz? Çeşitli fonsiyon makrolarını sitede inceledim ancak işimi görecek bir sonuca ulaşamdım. Bu konuda bana yardımcı olabilecek birisi var mı?

Ekli dosyalar

Arkadaşlar bu konuda yardımcı olabilecek kimse var mı?

Arkadaşlar bu yapılamayacak bir konu ise en azından bilgisi olanların cevap vermesini rica ederim.

Merhaba.

Formüllerinizle ilgili bir hususu söyleyeyim.

Formüllerinizde GData sayfasında, sütunun tümünde arama yapılıyor, bunun yerine alanı daraltmanız halinde
formüllerinizin hesaplama süresi kısalacaktır. (BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY ve DOLAYLI işlevinden yararlanabilirsiniz)

Bunun için örneğin TOPLA.ÇARPIM formülündeki GData!$B$2:$B$65500 yerine aşağıdaki formül kısmını
uygulayabilirsiniz (tabi aynı formüldeki diğer alanlar için de benzer şeyi yapmalısınız, bunu yarken kırmızı
olarak işaretlediğim sütun adlarını değiştirmeyi de unutmamalısınız) .
Kod:
[B]DOLAYLI("GData![B][COLOR="Red"]B[/COLOR][/B]2:[B][COLOR="Red"]B[/COLOR][/B]"&BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(GData!$A:$A))[/B]
Mevcut verilerinize göre DOLAYLI formülünün sonucu GData!B2:B39 olur ve 38 satırda arama yapmış olursunuz.

.

Ömer Bey ilginiz için teşekkür ederim. Ancak bu formülü kendi dosyama uyarlayamadım. Formülün veya makronun yapmasını istediğim şey Genel Bilgi sayfasının A sütununda bulunan rakama göre Gdata sayfasında A sütünunda arama yapıp bulduğu sonuçlardan F sütünunda kriteri ödeme olanları ayırması ve bunların içinen B sütunundaki en büyük tarihi bulmasını istiyorum.

Geri