• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Fonksiyon ile karışık bir işlem ??

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mab82
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007
Merhaba arkadaşlar. Ekli dosyada örneği incelediğiniz zaman daha iyi anlayacaksınız istediğimi ama özetle anlatayım. Araç listemiz var ve aylık km lerini tutmak için her yakıt alışında km sinide yazıyoruz listeye. Bu km leri ay sonunda manuel olarak küçüğünden büyüğünü çıkartarak aylık toplam km sini buluyordum. Bunu fonksiyonla otomatik yaptırmak istiyorum. Eminim bilenler için çok basittir ama ben bir türlü çıkamadım işin içinden. yardımlarınızı bekliyorum. Saygılar.

Ekli dosyalar

Merhaba arkadaşlar. Ekli dosyada örneği incelediğiniz zaman daha iyi anlayacaksınız istediğimi ama özetle anlatayım. Araç listemiz var ve aylık km lerini tutmak için her yakıt alışında km sinide yazıyoruz listeye. Bu km leri ay sonunda manuel olarak küçüğünden büyüğünü çıkartarak aylık toplam km sini buluyordum. Bunu fonksiyonla otomatik yaptırmak istiyorum. Eminim bilenler için çok basittir ama ben bir türlü çıkamadım işin içinden. yardımlarınızı bekliyorum. Saygılar.

Merhaba,

http://www.excel.web.tr/f14/arac-kilometre-ve-yakyt-takip-t48482/sayfa3.html

linkte 29 ncu mesajda bir çözüm var, işinizi görebilir,

ayrıca "araç km" diyerek sitede arama yapınız, birden fazla çözüm bulabilir siniz,

Kolay gelsin...

Çözüldü

Bahsettiğiniz yerlere baktıktan sonra yolladım zaten bu örneği. aradığım dosyalarda bir sonuç bulamayınca yeni konu açtım. Neyse ki daha önceden forumdan öğrendiğim ufak püf noktaları kullanarak hallettim istediğimi. buradan paylaşayım istedim. belki başkalarının da bunun gibi bir çözüme ihtiyacı olabilir diye. Tekrar teşekkür excel.web.tr
Saygılar.

Ekli dosyalar

.

Dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

Alternatif olarak G2 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp deneyiniz.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(MAK((A$2:A$20=F2)*(B$2:B$20))-MİN((A$2:A$20=F2)*(B$2:B$20)))

Geri