• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Fon Alış Satış Kayıtları makroyla yapılabilir mi?

assenucler

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office Pro Plus 2024 64 bit
Değerli Dostlar;

Çalıştığımız bankadaki hesabımıza her gün yatan paralar için, banka fon kağıdı almakta; para çekildiğinde ise fon kağıdını satmaktadır.

Yapılan işlemleri içeren çok kısa bir örnek dosyayı ekliyorum. "BLF Hareketleri" sayfasında; alış ve satış işlemleri bulunmaktadır. Formül bulunan hücreler " Sarı " renklidir. Fon Alış Satış seçimini " Veri Doğrulama " ile yapıyorum.

Bu alış ve satış hareketleri için her gün teker teker fiş kesmek yerine, gün bitiminde; o günkü tüm alışların ya da satışların toplamı üzerinden iki fişte muhasebe kayıtlarını oluşturmak istiyorum.

Fon alış ve satışlarının gün bazında toplamı ,(her satırda formül olmadan) ve ayrıca "FON ALIŞ" işlemi seçildiğinde, direkt " R " sütununa gitmesi makroyla nasıl yapılır?

İlgi ve katkılarınızı bekliyorum.

Önceden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Bilgilendirme

Dostlar;

Merhabalar. İyi günler ve hayırlı işler.

Gün bitiminde sadece C, D, E ve R sütunları toplamını alması, bana yeterlidir.

Teşekkürler.

Değerli Dostlar;

Sorunun çözümünü "Alttoplam" ile buldum. Yazarken nasıl aklıma gelmedi, bilmiyorum.

Ancak, oluşturulacak "Rapor" sayfasında günlük toplamlar makroyla nasıl listelenir? Bu konuda dostlar yardımcı olabilirlerse sevinirim.

Sevgi ve saygılar.

Son düzenleme:
Kardeşim dosyanızı, xls 2003 formatında yüklerseniz bakabilirim.

Dosyayı ekliyorum

Sayın Mutlu,

İyi akşamlar üstadım. Dosyayı istediğiniz formatta ekliyorum.

Sevgi ve saygılar.

Ekli dosyalar

Hiç açıklama yok
Neyi nereye toplayacağız ?...

Üstadım, evde küçük torunuma baktığımız için bu tür kopukluklar oluyor. Kusura bakmayın.

" BLF Hareketleri " sayfasındaki " Fon Alışları ve Fon Satışları " hareketlerinin gün bazı toplamı (ki bu toplamlar C, D, E ve R sütunlarındaki rakamlardır), " Rapor " sayfasına " BLF Hareketleri " sayfasının C, D, E ve R sütun başlıklarının altına yazılmasını istiyorum.

Üstadım,

01- B tipi fon alış ve satışlarını, çalışılan banka her ay sonu htm uzantılı dosya biçimde, bize yolluyor.
- Hareketler tarafımızdan gözden geçirilerek, “ BLF Hareketler ” sayfasına manuel olarak işlenmektedir.
- Fon satışında elde edilen “ Fon Geliri ” üzerinden %10 Gelir vergisi kesilmektedir. Fon geliri (gelir vergisi * 10 =) parametresi ile bulunmaktadır.

02- “ BLF Hareketler ” sayfasında sütunlardaki hesaplamalar formülle yapılmıştır.

03- Gün bitiminde “ Fon Alışları ” toplamı ve varsa “ Fon Satışları ” toplamı olmalı ve toplamları, ilgili Rapor ay sayfasına kopyalanmalıdır.

04- Ay bitiminde, Ay Toplamı, her ayın “Rapor” sayfası 3 ncü satırda yer almalıdır.

Ocak ayı BLF Hareketleri sayfasındaki hareketlerin, gün bazında RAPOR_OCA sayfasına manuel olarak yazıldığı örnek dosya ilişiktedir.

Ekli dosyalar

Sayın Mutlu,

İyi geceler.

"BLF Hareketler" sayfası, verilerin girileceği veritabanı sayfası. Denemek için Şubat ve Mart ayına tek bir kayıt girdim ve "Aktar" basıp, seçim yaptığımda:

RAPOR_ŞUB ve RAPOR_MAR sayfalarına, tek bir güne ilişkin kaydı değil, "BLF Hareketleri" ndeki tüm fon kayıtlarını aktarıyor.

Sevgi ve saygılar.

Evet
BLF sayfasına aylık veri giriyorsunuz
Hangi ayı girdi iseniz o aya aktarıyor..
Burada sorun ne ?..

Ben tüm bir yıla ilişkin kayıtları "BLF Hareketleri" sayfasında tutmayı düşünüyordum. Yeni aya girince, Ocak ayı kayıtlarını silip, bu sayfaya Şubat hareketlerini girersem, sanırım sorun olmayacak.

Üstadım emek ve katkınız için çok teşekkürler. Allah sizden razı olsun.

Son düzenleme:
Son bir ricam olacak:

Üstadım;

1- "BLF Hareketleri" sayfasına B8:P100 aralığındaki kayıtları silmek için "SİL" düğmesi eklenmesi, ancak bu alanda formül varsa, formülleri silmesin.

2- "BLF Hareketleri" sayfası B8:B100 aralığında "FON ALIŞ" yazıyorsa, imleç doğrudan "R" sütunda olsun.

Selâm, sevgi ve saygılarımla.

Son düzenleme:
Artık verilerini silmeyeceksin.
BLF sayfanda tüm verilerin kalacak
Verilerininde de aylara göre dağılımı yapılacak.
Toplam ları son sayfaya alınıyor.

Doyanız bir sonraki mesajdadır...

Son düzenleme:
Dosyanız ektedir..

1-2 deneme yapın sonuçları manuel kontrol edin hata varsa bildirin düzeltelim..

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Üstadım,

Hayırlı Cuma'lar ve bol rızıklar.

Verdiğiniz emek ve katkı için size ne kadar teşekkür etsem azdır. Her şey gönlünüzce olsun.

Yeni düzenleme daha iyi oldu. Mustafa bey, bankaya sürekli para yattığı için, hareket olarak "Fon Alış" işlem sayısı çok fazla oluyor.

İlgili hücreye "FON ALIŞ" yazıldığında, imleç'in doğrudan "R" sütununa gitmesi mümkün olursa, işim kolaylaşacaktır.

Bu arada, "BLF Hareketleri" sayfasında 11.01.2016 tarihinde 3 adet işlem olduğunda, bu işlemi , Rapor sayfasına tek tek aktarıyor, toplamını aktarmıyor. Bu durumda da kesilecek fiş sayısı artıyor. Eğer bu duruma da çözüm bulunursa, kaymaklı kadayıf olacak.

Eğer mümkün olmazsa da, "RAPOR_OCA" sayfasında Veri / Süz ve alt toplam fonksiyonu ile çözüm bulmaya çalışacağım.

En içten sevgi ve saygılarımı sunarım.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Mustafa Bey,

Konuya eklediğim ilk iletideki dosyanın her sayfasında, üst satıra "ALTTOPLAM" fonksiyonu koydum. Nedeni, sütun başlıklarına Veri / Süz süzgeci koyduğumda, herhangi bir günü seçerek, o günün toplamını görebilmek içindi.

Denemelerimde başka sorun gözükmüyor.

Bilgilerinize.

Geri