• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Fiyat Listesi Var. Ürün Kodu Yazdığımda Fiyatı Otomatik Olarak Alsın

Excel Vers. ve Dili
exel 2000
Arkadaşlar kolay gelsin. Arama yaptım fakat bulamadım. Benim sizden ricam şu şekildedir. Eğerki yardım edecek arkadaşlar olursa şimdiden çok teşekkür ediyorum. Bir firmada çalışıyorum ve excell formatında fiyat listemiz var. Kendi imkanlarım ile bir teklif sipariş formu hazırladım. Orda kod bölümüne kodu yazdığım zaman otomatik olarak ürünün fiyatını ve ürünün ne olduğunu yazmasını istiyorum. Bu şekilde bir makro yada farklı bir sistem var ise bana yardımcı olmanız mümkünmüdür rica etsem. Bu konu iş hayatım açısından gerçekten çok önemli. Eğer yardım ederseniz hepinizden Allah razı olsun.

Saygılarımla,

Merhaba,

Excel Dersanesi

Linkte düşeyara konusunu bulup inceleyiniz.

.

İlginiz için teşekkür ederim. Sanırım ben yanlış anlattım yukarıda. Fiyat listesine tıklayınca hazırlamış olduğum teklif ve sipariş formatına atsın. Onu yapma şansım varmı ?

Sorunuzu küçük bir örnek dosya ile destekleyip açıklayınız.

Fiyat listesi çalışması

Hemen Yapiyim. Dosyalar ektedir. Bir ek te teklif formatım var diğer ekte de listem var. Fiyat Listesinde ürün koduna tıkladığımda otomatik olarak ürünü, açıklamasını ve fiyatını teklif şablonuna atmasını istiyorum.

Saygılarımla,

Ekli dosyalar

Kemal bey ellerinize sağlık. İstemiş olduğum buna benzer bir şeydi. Aslında benim istediğim 3. kısımda bulunan fiyat listesinde ürüne tıkladığımda teklif ve sipariş formuna atmasını istemiştim. Ama sizin yapmış olduğunuzda işimi görebilir. Fakat deneme yaptığım zaman bir kaç tane üründe fiyatları doğru vermediğini gördüm. Mesela sırası ile 406119 kodlu ürün 406120 kodlu ürün 406115 kodlu ürün. Bu ürünleri yazdığım zaman malesef fiyatları yanlış vermektedir. Rica etsem kontrol etme şansınız varmıdır ?

Yeni eklenen dosyada sorun çözüldü.
Sorun ;
mevcut =EĞER(C18>1;DÜŞEYARA(C18;Sayfa3!A:C;3;1);"") olan formülünü;
=EĞER(C18>1;DÜŞEYARA(C18;Sayfa3!A:C;3;0);"") bu formülle değiştirdim.
Yani formüldeki son değeri 0 olarak değiştirdim.
Aslında ben tam olarak ne istediğinizi sorunuzu kendimce cevapladıktan sonra anladım.
İstediğiniz şekli ile yapmak ustaların işi.Ben hakikaten abartmıyorum forumdaki ustalarımıza çırak olmaya çalışıyorum.

Ekli dosyalar

Dosyanızda C18 ile C39 arsına veri doğrulama ekledim.Kodları oradan seçerek kolyalık sağlanabilir.

Ekli dosyalar

İkinizede çok teşekkür ediyorum. Kemal bey'in yapmış olduğu kodu biz yazıyoruz mirefe nin yazdığında ise kodu seçiyoruz. Sadece fiyat listesini açıp kodları bakmamızyeterli olacak. Bizim elektrik sektöründe moeller die bir firma var. Onlarda bir sistem var fakat ona ulaşamadım. Kısacası onlardaki sistemi size açıklamak gerekirse fiyat listesinde ürün kodu üzerine çift tıklandığında direk olarak teklif formatına otomatik atıyor.

Sn.Amoremorte kardeşim merhaba
bence mirefe kardeşimizin eklediği özellik sizin istediğinizden daha işlevsel.
Diğer sayfaya gidip aramaktan daha pratik.
Sizin istediğinizi yapmak ustaların işi..
Selametle kalın

Kardeşim al sorunun cevabı bende

ekte bi dosya gönderiyorum sipariş formu
madem excelde fiyat listen var VTB bölümüne uygun kolonlara bilgilerini kopyala kodu vurduğun gibi fiyat karşına gelir aynı üründen farklı fiyat bile olsa kodu farklı olursa eğer o fiyatta gelir sıkışırsan mesaj gönder açığım umarım işine yarar

Ekli dosyalar

örnek li gönderiyorum

nasıl çalışıyor
1 -veri sayfasında siparişler hangi firmanınsa belirt ve çift tıkla > bilgiler teklif bölümüne gider
2- sayfa 1 e gel a kolonuna kodu b kolonuna adedi gir fiyatlar gelir ve çarpım oluşur
3- aktar düğmesine tıklanarak siparişler teklif form sayfasına gider orda da yine sayfayı tek sheet olarak deydetme veya yedekleme bölümüde mevcut
senin istediğinin bundan başka olacağını sanmıyorum bu formu burdaki alıntılarla kendim yaptım şimdi daha da geliştirdim buna bak işini görüyorsa ok istersen son sürümünüde atarım :))

Ekli dosyalar

yardımcı olun lütfen

işyerimde cari hesapsayfası hazırlamak istioorum basaramadım sureklı yanlıs cıkıor carihesaplar var kişi isimleri ilaç alıolar ve ben ilaç isimleriniduzelltım fakat ilaç ismini yazdıgım an otomatik olarak fıyatını nasıl yazdırabılırım yardımncı olurmusunuz

Geri