• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Fiyat kontrolu

Excel Vers. ve Dili
excel
Merhaba, satılan ürünlerin fiyat kontrolünü yapmam gerekiyor fakat bu kullandığım muhasebe programıyla yapmam imkansız. Bu kontrolü excel yardımıyla yapabileceğimi umuyorum. Daha önce yarım yamalak tarif edebildiğim bir sorunu buradaki arkadaşlar kısa bir sürede çözmüştü:)

Muhasebe programından fiyat listesini excel e aktarabiliyorum aynı şekilde satış listesini de aktarabiliyorum. iki excel de aynı formatta yani iki sütun dan oluşuyor ürün kodu ve fiyatı.

Amacım satış listemdeki ürünlerin birim fiyatı, fiyat listemdeki ürünlerin birim fiyatından %10 fazla veya eksikse o satışı belirlemektir.

Umarım anlatabildim

anlattın ama eksik anlattın ayrıca bir dosya ekleyin ne olduğunu bizde görüp yardımcı olalım ne dersniz...:)

Dosya iyi fikir:)

örnek bir dosya hazırladım. Örnekte satış listesinde bulunan KOM H578 214 125 kodlu ürün fiyat listesinde 30 TL satış listesinde 12 TL işte bunu excel bulup bir şekilde belirtecek. bende evrak numarasından satışa ulaşabileceğim. Anlamadığım için böyle böyle olacak diyorum excel de bu nasıl kurgulanır siz daha iyi bilirsiniz:)

http://www.upload.gen.tr/d.php/www/W9KSN/ORNEK.xlsx.html

SaYfa 3 te düşeyara FORMÜLÜ ile KODLAR eşleştirildi kod kısmına sadece el ile kodu yazıp formülü aşağı doğru çekin

iyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Alternatif olsun
FİYAT LİSTESİ sayfasına D4 hücresine aşağıdaki kodu yazıp aşağı çekerek kopyalayınız.
Kod:
=EĞERHATA(EĞER(DÜŞEYARA(A4;'SATIŞ LİSTESİ'!A$4:C$2500;2;0)<B4;"Zararına satış, Evrak No: "&DÜŞEYARA(A4;'SATIŞ LİSTESİ'!A$4:C$25;3;0);"");"Ürün satılmadı.")

Geri