• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

fiyat hesaplama

Excel Vers. ve Dili
2007 ve 2010, ingilizce
Merhaba,

elimde asagidaki ornekte basitlestirilmis haliyle bulunan bir hesaplama tablosu var.

http://img694.imageshack.us/img694/7387/hesaptablolari.jpg

Asagidaki kurallari iceren kücük bir makro yazmak istiyorum:

1. kac adet urun oldugu bulunacak ve bir for dongusu ile urun sayisi ne kadar ise o kadar satir taramasi yapilacak.

2. Tarama esnasinda ornegin a urunu icin tablo 1. deki gun sayisi 15 ise, (7+7+1) seklinde bir hesaplama ile bu gun sayisinin 2 tam haftadan ve 3. haftanin 1/7 sinden olustugu hesaplanacak.

3. Tablo 2 de a urununun olup olmadigi arastirilacak. Varsa 1 den 2 ye kadar gene bir for dongusu icinde daha onceki hesabimiza gore 2 tam hafta ve ilaveten 3. haftanin yedide birinin degerleri toplanacak (bkz. tablo 4: sonucu hesaplanan haftanin tablo 2 de 1 hafta sonrasina denk gelen degerden baslayarak (7+7+1) e gore haftalik fiyatlarin toplanmasi) ve fiyat sonucu tablo 3 e yazdirilacak. Yoksa sonuc 0 olarak hesaplanacak ve gene tablo 3 e yazdirilacak.

Boyle bir makro icin yardiminiz olursa cok sevinirim. Yanitlariniza simdiden tesekkurler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
merhaba, tesekkurler uyari icin ekledim dosyayi.

Merhaba
İnceleyin.
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
For usatırı = 20 To 25
urun = Cells(usatırı, 1).Value

gss = Sheets("sheet1").[a3:a8].Find(urun).Row 'gunsayısısatırı
       gs = Cells(gss, "b") 'gün sayısı
       hs = Int(gs / 7) 'haftasayısı
       ks = gs Mod 7 'kalangunsayısı
       If WorksheetFunction.CountIf(Range("e3:e6"), urun) = 0 Then GoTo git:
       t2s = Sheets("sheet1").[e3:e8].Find(urun).Row 'tablo2urunsatırı
           sonuç = 0
           For x = 1 To hs
           sonuç = sonuç + Cells(t2s, x + 5)
           Next x
           sonuç = sonuç + Cells(t2s, x + 5) * (ks / 7)

Cells(usatırı, 2) = sonuç

git:
Next usatırı
End Sub

sizde "a" ürünü için
1.hafta 20
2. hafta 15
3.hafta 33
15 gün süre olduğundan

a ürünü toplamı=20+15+33*1/7=39...

Ekli dosyalar

Hocam ellerine saglik. Makroyu adim adim inceledim. Hersey yolunda gorunuyor. Sadece ornegi basitlestirdigimden olsa gerek bir noktayi eksik birakmisim. a urunune yonelik arama yaparsam eksik olacak cunku bir satiri essiz kilan sadece urunun adi degil ayni zamanda bu urunun bulundugu yer de (ornegimde yer vermemistim). Misal:

a ürünü hem x lokasyonunda her hafta ayri fiyatlara sahip hem de y, z, c lokasyonlarinda diyelim. Sorum su kullandigin find fonksiyonunu coklu aramalar icin de kullanabilir miyim? Mesela a urununun x lokasyonundaki fiyatlari ile hesaplamayi yapabilir miyim?

Bir de ufak bir not: toplama islemine hep bir sonraki haftadan baslamak gerekiyor icinde bulunulan haftadan degil. O yuzden makroyu x+5 satirindan degil x+6 dan baslatacagim.

Tekrar tesekkur ederim. Emegine saglik!

Son düzenleme:
Geri