• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Find komutu "Nothing" döndürüyor.

Excel Vers. ve Dili
excel 2013, Türkçe
iyi akşamlar,

bir çalışma sayfası içindeki 6. kolonda bulunan tarih değerleri içinde C1 hücresindeki tarih değerini aratıyorum. ancak,

Set tbul = Sheets("veri").columns(6).Find(Sheets("veri").[c1].Value, LookIn:=xlValues)

şeklinde yazdığım kod "Nothing" değerini döndürüyor. oysa o değer o sütunda var. bu arada C1 hücresindeki tarih değerini üç ayrı hücreden g.aa.yyyy şeklinde birleştir komutuyla elde ettim. sadece rakam içeren bir değer aratınca kod çalışıyor. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Muhtemelen C1 hücresindeki formülünüz nedeniyle değer tarih olarak değil metin olarak görünüyordur. [C1]*1 olarak dener misiniz?

Ya da C1'de TARİH formülüyle birleştirme yapın.

Kod:
=TARİH(yıl;ay;gün)

Bu formülde yıl, ay ve gün yerine yıl ay ve günü aldığınız hücre adreslerini yazmalısınız.

Örnek dosya eklerseniz,doğru cevabı daha çabuk alabilirsiniz.:cool:

Muhtemelen C1 hücresindeki formülünüz nedeniyle değer tarih olarak değil metin olarak görünüyordur. [C1]*1 olarak dener misiniz?

Ya da C1'de TARİH formülüyle birleştirme yapın.

Kod:
=TARİH(yıl;ay;gün)

Bu formülde yıl, ay ve gün yerine yıl ay ve günü aldığınız hücre adreslerini yazmalısınız.

Çok teşekkür ederim. [C1]*1 yapınca sorun düzeldi. Her şey gönlünüzce olsun

Örnek dosya eklerseniz,doğru cevabı daha çabuk alabilirsiniz.:cool:

Teşekkür ederim beyefendi. Altın üye olmadığım için dosya atıp almak sorun olur diye dosya eklememiştim. Ancak 1 yıllık üyeliği sepete attım. birkaç gün içinde satın alacağım. böylelikle yardıma ihtiyaç duyduğumda dosya eklerim

Teşekkür ederim beyefendi. Altın üye olmadığım için dosya atıp almak sorun olur diye dosya eklememiştim. Ancak 1 yıllık üyeliği sepete attım. birkaç gün içinde satın alacağım. böylelikle yardıma ihtiyaç duyduğumda dosya eklerim

Dosya eklemek için aitın üye olmanız şart değil , www.filebig.net ya da www.dosya.tc gibi bir dış servera zipleyerek yükleyip verilen linki burada sorunuzda paylaşın yeter .

Problemin farkedilemeyen yanlarını görmek bazen dosyanın kendisini incelemekle mümkün, bu anlamda üyeliğin değil sorunun kendisinin önemi var. Yeni bir dosya herkes için sonuçsuz zaman kaybı olup bir de işe yaramayacağından eldeki dosya istenir ve en hızlı çözüme ulaşma yoludur.

Cevap ve incelenip mantığı anlaşılıp düzenlenmiş dosya da aynı yoldan geri gelecektir.

Son düzenleme:
Geri