• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Finansal formatı Metin formatına çevirme

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe İngilizce
Merhaba,
Yapmak istediğimi kısaca anlatmaya çalışayım
finansal formatı metin formatına çevirmek istiyorum örn:1,20 formatını metin formatına çevirdiğimde 1,2 yazıyor yani sondaki sıfırı atıyor bu sorunu en kısadan nasıl halledebilirim.Metin formatı oluncada 1,20 olarak gözüksün.

Değerin A1 hücresinde olduğu varsayımıyla aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.
Kod:
=METNEÇEVİR([COLOR="red"][B]A1[/B][/COLOR];"#.##0,00")

Yanıt için teşekkürler, dediğiniz gibi oldu fakat busefer başka yerde takıldım ben bunun gibi rakamları yan yana 3 hücreye giriyorum mesela A1,A2,A3 sonra bunları birleştir formülü ile birleştiriyorum hem metne çeviri hemde birleştiri iç içe kullanamadım 3 hücre daha harcayıp önce metne çevir yapmak istemiyorum fazlasıyla rakam var zaten dosya iyice şişiyor sonra.Bu konudada yardım ederseniz sevinirim.

Birleştirme sonucunda aralara ", " ekleyeceğiniz varsayımıyla (Formüldeki & işareti birleştirme anlamına geliyor) ;
Kod:
=METNEÇEVİR(A1;"#.##0,00")&[B][COLOR="Red"]", "[/COLOR][/B]&METNEÇEVİR(A2;"#.##0,00")&[COLOR="red"][B]", "[/B][/COLOR]&METNEÇEVİR(A3;"#.##0,00")
Aralara ne eklemek istiyorsanız ", " "- " "/ " gibi bunu tırnak içine alın, birleşim sonucunun garip görünmemesi için sonuna da bir boşluğu unutmayın.

İyi günler dilerim.

Geri