• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Finans Çalışması İçin Yardım

Excel Vers. ve Dili
MC EXCEL 2010
Arkadaşlar Merhaba;

Bir finans çalışması için biraz üstünde çalışsamda başaramadığım bir konu var yardımcı olursanız sevinirim. Daha tanımlayıcı bir başlık bulamadım. Eğer bir fikir verirseniz editlerim.

http://hizliresim.com/nPZ8qV

http://www.dosya.tc/server31/Gd2GXS/De_er-Durum_izelgesi.xlsx.html

İstenilen;
1-İlk A(b2 hücresi) değeri 73(a2 hücresi)'tür. Ondan sonra gelen ilk B(b6 hücresi) değeri 74(a6 hücresi)'dır. O halde 74-73(a6 hücresi - a2 hücresi)=1

2-B'ler b8 hücresine kadar devam eder. Bu bölümle ilgilenmiyoruz.

3-B'lerin bitişi ile başlayan ilk A (b9 hücresi) için tekrar madde 1 i uyguluyoruz. Burada da (a15-a9) yani (82-74=8) buluruz.

4.Bütün sutuna bunu uyguluyoruz.

5.Elde edilen sonuçları topluyoruz.(3+8+...)

NOT 2. maddede dediğimiz gibi B'den A'ya geçişler değil A'dan B'ye geçişler önemli. Bu önemli geçişlerde ise İlk A'nın Asütunundaki değeri ile ilk B'nin Asütunundaki değerin farkının alınmasına dikkat edilmelidir.

Formül olmasada alternatif yollara açığım.

İlgilenen herkese teşekkür ederim.

Son düzenleme:
iyi akşamlar,
bu durumlarda en iyi yol, örnek hesaplama içeren bir
dosya eklemektir. Daha iyi sonuç alacağınızdan kuşkunuz olmasın.
İyi akşamlar.

Linkteki Dosya:İ N D İ R

Uygulanan yardımcı sütunlardaki formüllerle istenen sonuca ulaşılmıştır.

Öncelikle ilginiz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim sayın turist.

Sanırım tam olarak aktaramadağımdan kaynaklı bir hata ile karşılaştım çalışmada. Turist hocam anladığım kadarıyla excel dosyasında siz sütunlardaki ilk A ya karşılık gelen değer ile son Aya karşılık olan değerin farkını almışsınız.

Çalışmada istenilen ise İlk A ile İlk B ye karşılık gelen değerlerin çıkarılması olmalıdır.
Excel dosyasında ise bu işlemler;
A6-A2
A15-A9
A22-A19
A52-A45
A67-A54
A82-A80
A97-A94
A141-A124
A168-A160
A201-A177
şeklinde olacaktır.

Yardımlarınız için gerçekten minnettarım. Kendim formül üstünde biraz oynamaya çalıştım ama beceremedim.

C2 hücresindeki formülü:
İngilizce Excel için:
Kod:
=IF(B2<>B1;1;"")
veya Türkçe Excel için:
Kod:
=EĞER(B2<>B1;1;"")

şeklinde uygulayın ve aşağıya kadar kopyalayın, istediğiniz sonucu alacaksınız.

Hocam bahsettiğiniz şekilde ekledim ve çalıştı çok teşekkür ederim. Bilginize sağlık :)

Başlıktan diğer arkadaşlarında faydalanabilmesi için değiştirme gibi bir şansım var mı? Uygun olan anahtar kelimeleri söylerseniz araştıran arkadaşlarda faydalanabilirler.

Geri