• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Filtreli Aralıkta Bir Ölçütü Dinamik Hesaplama

Excel Vers. ve Dili
microsoft office 2007 - ingilizce
Arkadaşlar merhaba,

Eklediğim dosyada yapmak istediğim işlem; herhangi bir ölçüte göre filtreleme yaptığımda ilgili filtreleme alanında geçen belli bir yılın kaç tane olduğunu saydırmaktır.

Örneğin; A sütununda "BEYAZ" kriterine göre bir filtreleme yapalım. B sütununda ise "2013" kriterine göre bir filtreleme yapalım. Çıkan filtreli alanda, B sütununda geçen "2013" teriminin sayısı 3 olacaktır. Ben bunu dinamik şekilde nasıl saydırabilirim?

EĞERSAY formülüyle sabit olarak bir sütundaki verileri saydırabiliyorum ama filtreleme yaptığımda dinamik olarak değişmesini sağlayamıyorum.

Yardımcı olur musunuz?

Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar merhaba,

Eklediğim dosyada yapmak istediğim işlem; herhangi bir ölçüte göre filtreleme yaptığımda ilgili filtreleme alanında geçen belli bir yılın kaç tane olduğunu saydırmaktır.

Örneğin; A sütununda "BEYAZ" kriterine göre bir filtreleme yapalım. B sütununda ise "2013" kriterine göre bir filtreleme yapalım. Çıkan filtreli alanda, B sütununda geçen "2013" teriminin sayısı 3 olacaktır. Ben bunu dinamik şekilde nasıl saydırabilirim?

EĞERSAY formülüyle sabit olarak bir sütundaki verileri saydırabiliyorum ama filtreleme yaptığımda dinamik olarak değişmesini sağlayamıyorum.

Yardımcı olur musunuz?

Şimdiden teşekkürler.
benim aklıma topla.çarpım geldi filtre yaptığım zamanda sayı değişmiyor galiba yanlış anlamadım değilmi?

Ekli dosyalar

Merhaba,

Öncelikle teşekkkürler. Tam tersi, filtrelenme yapıldığında sayı değişsin istiyorum. Yani sadece filtreli alandaki 2013 değerlerini saysın mesela.

Bunu nasıl yapabilirim?

Merhaba,

Öncelikle teşekkkürler. Tam tersi, filtrelenme yapıldığında sayı değişsin istiyorum. Yani sadece filtreli alandaki 2013 değerlerini saysın mesela.

Bunu nasıl yapabilirim?

:tongue: filtre yapalım Beyazları ; 4 tane beyaz var;
BEYAZ 2013
BEYAZ 2013
BEYAZ 2013
BEYAZ 2015

ikinci filtre yılları filtreleyelim 2013 leri ekranda kaldı

BEYAZ 2013
BEYAZ 2013
BEYAZ 2013

sonuç = 3

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($A$2:$A$11="BEYAZ")*($B$2:$B$11=2013))

sonuç = 3
tam tersi nasıl olur onu anlıyamadım özür dilerim.

Şu şekilde anlatayım: Sizin yazmış olduğun formül dinamik olarak değişmiyor. Benim istediğim şey sadece BEYAZ ve 2013'lerin olduğu bir kriter değil. Bu kriter SİYAH ve MAVİ 2013'lerin sayısı da olabilir.

Asıl önemlisi, benim yaptığım filtrelemeye göre, filtrelenmiş alandaki 2013'lerin sayısını otomatik olarak çıkarabilecek bir formül.

Şu şekilde anlatayım: Sizin yazmış olduğun formül dinamik olarak değişmiyor. Benim istediğim şey sadece BEYAZ ve 2013'lerin olduğu bir kriter değil. Bu kriter SİYAH ve MAVİ 2013'lerin sayısı da olabilir.

Asıl önemlisi, benim yaptığım filtrelemeye göre, filtrelenmiş alandaki 2013'lerin sayısını otomatik olarak çıkarabilecek bir formül.

Anladım özür dilerim
daha önce aynı şekilde bende analiz dosyamda kullanmıştım:
dosyayı yolluyorum incelermisin ?
Başka renk ve yıllar ilave ederek denedim
mesela 2 sini filtre ettin ekranda görünen 2013 lerin 2014 ve 2015 lerin sayısı

şimd anladım :)

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim.

Ben de üzerinde dünden beri çalışıyorum ve şöyle bir formül ile çözdüm:

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(ALTTOPLAM(3;KAYDIR($B$2:$B$100;SATIR($B$2:$B$100 )-MİN(SATIR($B$2:$B$100));;1));--($B$2:$B$100=2013))

Çok teşekkür ederim.

Ben de üzerinde dünden beri çalışıyorum ve şöyle bir formül ile çözdüm:

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(ALTTOPLAM(3;KAYDIR($B$2:$B$100;SATIR($B$2:$B$100 )-MİN(SATIR($B$2:$B$100));;1));--($B$2:$B$100=2013))

bende teşekkür ederim kolay gelsin.Çok fazla katkım olmadı ama neyse :kafa:

Geri