• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Filtrelenmiş Verilerle Çalışma

Excel Vers. ve Dili
microsoft office 2007 - ingilizce
Merhaba arkadaşlar,

Bir excel çalışma kitabında filtreleme uygulayıp, kodların sadece filtrelenmiş verileri dikkate almasını nasıl sağlayabiliriz? Sözgelimi,

Kod:
Workbooks("deneme.xls").Sheets("1").Range("B2").AutoFilter Field:=2, Criteria1:=w

şeklinde filtrelenmesini sağladımız bir çalışma kitabında,

Kod:
For i = 2 To Sheets("TCM").Cells(65536, "A").End(xlUp).Row

şeklinde bir döngü yaptığımda, kodlar filtrelenmemiş olarak tüm verileri döngüye sokuyor ama benim istediğim sadece filtrelenmiş verileri dikkate alması. Bunu nasıl sağlayabilirim?

Merhaba,

For döngü satırından sonra aşağıdaki sorguyu ekleyerek işlem yapabilirsiniz. Bu şekilde satır yüksekliği sıfırdan büyük olan yani görünen satırları döngüye almış olursunuz.

Kod:
If Sheets("TCM").Cells(i, "A").RowHeight > 0 Then

Korhan beyin önerisine alternatif olarak döngüyü aşağıdaki gibide kurabilirsiniz.

Kod:
Set s1=Sheets("TCM")
For Each hucre In s1.Range("a2:a" & s1.[a65536].End(3).Row).SpecialCells(xlCellTypeVisible)
.
.
.
Next

Teşekkürler yardımlarınız için. Peki bu noktada başka bir soru daha sormam gerekecek:

Ekteki dosyanın "Tasks" sayfasının "TASKS" sütunundaki verileri, userform'a girilecek kriterlere göre filtrelenmiş "TCM" sayfasının "TASK NO" sütunundaki veriler içinde aratıp; karşılık bulamadığı verileri "TASKS" sütunundaki "WP (MISSING INFO)" sütununa alt alta kaydetsin istiyorum.

Karşılık bulduğu verilerin bulunduğu satırları "WP" sayfasına kaydediyor şu andaki kodlar ama karşılık bulamadığı verilerle ilgili yardıma ihtiyacım var. Çözemedim bir türlü. Yardımcı olabilir misiniz?

Merhaba,

Dosyanız ekte yok!

Bir alternatifte benden olsun.:cool:
C sütunu siliniyor.Sonra a sütununda 3 rakamı sorgulanıyor(autofilter vasıtası ile
sonra C sütununa yapıştırılıyor.:cool:
Kod:
Set s1 = Sheets("TCM")
'burada kriter olarak 3 sayısı sorgulanıyor.
Application.ScreenUpdating = False
s1.Range("A1").AutoFilter
s1.Range("C:C").Clear
s1.Range("a1:a" & s1.[a65536].End(3).Row).AutoFilter field:=1, Criteria1:=3
Range("A1").CurrentRegion.Copy s1.Range("C1")
s1.Range("A1").AutoFilter
Application.ScreenUpdating = True

benim 6 numaralı mesajdaki kodlarımı gördünüzmü?

benim 6 numaralı mesajdaki kodlarımı gördünüzmü?

Gördüm ama sanırım benim uyarlayamamdan kaynaklı istediğim sonucu alamadım. Siz benim eklediğim dosyaya bakabilir misiniz fırsatınız varsa?

Geri